Sparta-speler Spierings scoort wereldgoal in eigen doel

Redactie 11 mei 2018 Entertainment

De competitie is afgelopen, maar een aantal clubs strijden nog om het vege lijf te redden. Zo moet Sparta via de nacompetitie zich proberen te handhaven in de Eredivisie door af te rekenen met streekgenoot FC Dordrecht. Dat gaat in elk geval niet lukken als ze allemaal zo gaan spelen als middenvelder Stijn Spierings.

Met een weergaloos schot van zo’n dertig meter afstand scoorde hij een wereldgoal, alleen vloog de bal wel over zijn eigen keeper heen. Daarmee kwam Dordrecht op 1-1. Gelukkig voor Stijn ontsnapte Sparta dankzij een treffer van Robert Mühren met en 1-2 overwinning.

Nog wat frustratie bij Spierings

“Ik wilde de bal tegen mijn tegenstander aan schieten en ik had nog wat frustratie van een duel vlak daarvoor. Ik raakte ‘m fantastisch en de bal vloog zo over onze keeper heen. Ik kon wel door de grond zakken, maar het hoort erbij”, zei Spierings tegen Fox Sports. “We kunnen met z’n allen wel heel erg in de put gaan zitten, maar we hebben gewoon gewonnen. We gaan er niet moeilijk over doen. Het zij zo dat het doelpunt de hele wereld over gaat. Ik deed het niet bewust en zal de gevolgen moeten ondervinden.”

Als iedereen zo lekker kon relativeren dan zou de wereld er een stuk relaxter uitzien. Nou moeten we zeggen dat de oplossing van de keeper om de bal eruit proberen te koppen ook niet echt je van het is. Vond ook coach Dick Advocaat: “Dat kon er ook nog wel bij. Zoiets heb ik nog niet echt meegemaakt. De keeper wist niet wat hij moest doen, maar hij had de bal gewoon kunnen pakken”. Blijft dat ‘ie er aardig in zat Stijn! Nu maar hopen dat de return in eigen stadion ook gewonnen wordt.

Reageer op artikel:
Sparta-speler Spierings scoort wereldgoal in eigen doel
Sluiten