Spanjaard kwam 6 jaar lang niet op zijn werk en komt er nog bijna mee weg ook

Ken je dat gevoel? Dat je constant moe, gespannen en gestrest bent? Dan kun je waarschijnlijk wel een lekker lange vakantie of, nog beter, een maandenlange sabbatical gebruiken. Je moet alleen wel oppassen dat je er niet in doorslaat, zoals Joaquín García. Deze Spanjaard besloot om zes jaar lang thuis op de bank te zitten terwijl zijn werkgever iedere maand netjes zijn salaris van 37.000 euro per jaar overmaakte.

De gemeentewerker was ooit aangenomen om toezicht te houden op de bouw van een waterzuiveringsinstallatie. Zijn werk zat erop toen de bouw afgerond was en hij besloot daarna om het wat rustiger aan te doen. Joaquín zelf zegt dat hij elke dag op kantoor kwam, maar dat er geen werk was. Zijn manager, die tegenover hem zit, ontkent dit en zegt dat hij hem al zes jaar niet meer gezien heeft.

Uiteindelijk kwam zijn zes jaar durende siësta toch aan het licht toen de gemeente van Cádiz hem een onderscheiding wilde geven voor zijn lange dienstverband (haha). Toen kwamen ze er achter dat hij, ondanks dat hij al er een lange tijd werkt, nog niet heel veel gedaan had. Joaquín probeerde zich er nog wel onderuit te lullen, maar die missie was kansloos en dus moet hij nu een boete van 27.000 euro betalen. Valt mee toch? 

Reageer op artikel:
Spanjaard kwam 6 jaar lang niet op zijn werk en komt er nog bijna mee weg ook
Sluiten