Spaans ventje blijkt meesteroplichter op hoogste niveau

koen 23 okt 2014 Entertainment

Nieuwe jonge eindbaas gesignaleerd. In navolging van het 17-jarige ventje die privéjets hosselde naar Ibiza, is er nu een 20-jarige Spanjaard die wat meer de diepte ingaat. Zijn naam: Francisco Nicolás. Zoals De Volkskrant het treffend omschrijft: een manusje-van-alles van de vicepremier van Spanje, onderhandelaar van gevoelige zaken voor het Koninklijk Huis, probleemoplosser voor topondernemers en de man die zich in de tussentijd in officiële auto’s met gewapende politiebewaking tot ver buiten Madrid liet rondrijden. Onwaarschijnlijk, maar waar. 


Francisco buigt voor de Spaanse koning. 

Francisco was de G bij wie je moest aankloppen als je iets gedaan wilde krijgen op politiek niveau. De kleine meesteroplichter had zelfs het telefoonnummer van de nieuwe koning in zijn telefoon staan. Voor zijn bemiddelingshulp vroeg hij tot wel vijftigduizend euro. Hij had het netwerk, dus hij zou het allemaal wel effe regelen.

Hoe de jonge zwendelaar het allemaal kon bolwerken is vooralsnog een groot mysterie. Hij organiseerde ook bijeenkomsten voor vooraanstaande pipo’s in villa’s met heel veel marmer en statige pilaren. Op de oprit had hij zijn auto’s staan. Twee Audi’s A8 en een BMW 7-serie. En dat zonder zelf ook maar een cent uit te geven. Hoe doet ‘ie het toch?! Om helemaal als een persona muy importante over te komen verzamelde hij een stel bewakers om zich heen en fixte hij politie-escortes. Yep, ook dat regelde Frans gewoon. 

Maar helaas. Schade Franciso alles ist vorbei, alles ist vorbei. Zijn fraudepraktijken zijn aan het licht gekomen bij justitie en de estafador is inmiddels opgepakt. De politie arresteerde de jonge oplichter op verdenking van een zwendel van €25.000 en oplichterij met officiële functies die hij niet bezat. Daarnaast nam de politie ook nog twee kentekenborden van de Guardia Civiel en een politiezwaailicht in bezit. Hoe Francisco gestraft zal worden is nog onbekend. Leuk detail om mee af te sluiten: de jongeman woonde nog gewoon thuis bij zijn ouders in een Madrileense volkswijk. 

Bron: De Volkskrant

Reageer op artikel:
Spaans ventje blijkt meesteroplichter op hoogste niveau
Sluiten