Snoeiharde knock-out bij middeleeuwse riddergevechten in de M-1

redactie 31 aug 2016 Entertainment

Zijn ridders niet van deze tijd? Dan heb je het Russische M-1 Medieval nog niet gezien. Iemand knock-out slaan die een harnas draagt, lijkt misschien lastig. Maar dat is het niet als je diegene een paar goede klappen geeft met je schild. Weten we ook een beetje hoe dat er vroeger uit heeft gezien.

Wat begon als vermaak in de pauze van het MMA hoofdevent, is nu uitgegroeid tot een fenomeen. Bij M-1 Medieval nemen twee strijders het tegen elkaar op. Compleet in harnas en bewapend met zwaard en schild hakken ze flink op elkaar in. Met dit toernooi krijg je een stukje real-life Game of Thrones te zien.

De gevechten worden in een MMA-ring gehouden, maar dat wil niet zeggen dat het dezelfde tak van sport is. Een van de grootste bazen van M-1 Medieval, Sergey Ukolov, heeft namelijk geen MMA achtergrond. Hij vecht al vijftien jaar Historical Medieval Battles. Komt goed van pas als je met een zwaard op je tegenstander moet rammen.

Niet alleen de locatie, maar ook de regels zijn verbonden aan MMA. Maar aangezien zwaarden net even wat gevaarlijker zijn dan vuisten, zijn er ook nog wat andere regels. De wedstrijd duurt drie keer drie minuten. Tenzij je je tegenstander eerder op de grond hebt natuurlijk. Voor alle zekerheid staat ook in de regeltjes dat je elkaar niet mag neersteken. Die gekke Russen toch ook.

Reageer op artikel:
Snoeiharde knock-out bij middeleeuwse riddergevechten in de M-1
Sluiten