Slimste mensen zijn volgens onderzoek de grootste zuiplappen

Redactie 16 jul 2018 Entertainment

Denk hier maar eens aan als je weer met een ernstige kater op de bank ligt te verdrinken in zelfmedelijden en jezelf wijsmaakt dit toch echt nooit meer te doen. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat de slimste mensen het meeste zuipen.

De London School of Economics volgde de levens van duizend 39-jarigen. Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen met universitaire diploma’s twee keer zoveel drinken dan vrouwen zonder dat papiertje.  No worries guys, geldt ook gewoon voor jullie.

“The more educated women are, the more likely they are to drink alcohol on most days and to report having problems due to their drinking patterns”, stelt het rapport. “The better-educated appear to be the ones who engage the most in problematic patterns of alcohol consumption.

Vrouwen drinken ons toch wel redelijk onder de tafel. 71 procent van de hoogopgeleide dames drinkt de meeste dagen van de week terwijl dat maar voor 49 procent van de mannen gaat, die hebben wellicht al genoeg gehad tijdens het studeren.

Voor alle complotdenkers gooit National Child Development Study (NCDS) in het Verenigd Koninkrijk er ook een schepje bovenop door te stellen dat de intelligentie die je als kind al hebt en het alcoholgebruik op latere leeftijd met elkaar te maken heeft.

Een verklaring kan zijn is dat je door de hogere intelligentie sociaal vaardiger bent, meer talen spreekt en dus een breder sociaal leven hebt. Kortom, je zit vaker in de kroeg te zuipen of gaat de club in. Het is in ieder geval een goede pleister op de katerwonden als we de volgende keer met koppijn op de bank liggen en ons leven eventjes haten.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Slimste mensen zijn volgens onderzoek de grootste zuiplappen
Sluiten