Angstaanjagende internetmythe komt tot leven in Slender Man

Redactie 4 jan 2018 Entertainment

Iedereen die van internet gebruik maakt sinds je moeder boos naar boven roep dat je er vanaf moest, vind het moeilijk te geloven dat er iets blijvends uit online fora komt behalve een hoop gebekvecht. Blijkt dat de Something Awful-forums in 2009 een monster met de naam Slender Man hebben geproduceerd en dat het een eigen leven heeft ontwikkeld. De plaats van Slender Man in de nachtmerries van internetgebruikers kan bewerkstelligd worden door de nieuwe film van Sony: Slender Man.

De algemene mythe rond Slender Man, die voor het eerst gemaakt werd door Something Awful-gebruiker Eric Knudsen, is dat hij verscheen in verschillende foto’s waarop hij kinderen achtervolgde. Andere SA-gebruikers namen het eerste gefotoshopte beeld van Knudsen over en voegden er hun eigen, maar ook griezelige bijschriften bij. “We wilden niet gaan, we wilden ze niet doden, maar de aanhoudende stilte en uitgestrekte armen met afschuw vervulden en troostten ons op hetzelfde.”

Uit de trailer is nogal onduidelijk te halen wat het verhaal van de film is. Het overzicht van IMDB heeft er zo zijn eigen kijk op. “Slender Man vertelt het verhaal van een lange, dunne gruwelijke figuur met onnatuurlijk lange armen en een hoofd zonder gezicht, waarvan bekend is dat hij verantwoordelijk is voor het rondspoken en verdwijnen van ontelbare kinderen en tieners.”

Wat we duidelijk wel weten is dat de trailer vol bloedstollende beelden zit. En kunnen natuurlijk de horror cliches, zoals een freak van een vrouw die “HEM” op het glas schijft, niet ontbreken. Maar daarnaast hebben de filmmakers met indrukwekkende momenten duidelijk begrepen, hoe opwindend de mythe van de Slender Man is geworden.

Bron: Sony

Als Slender Man in première gaat op 18 mei 2018, komen de gewaagde kijkers erachter hoe goed de filmakers deze griezelige mythe hebben aangenomen.

Foto: Sony

Maxim

Reageer op artikel:
Angstaanjagende internetmythe komt tot leven in Slender Man
Sluiten