Skyrim is een schot in de roos op de Switch

Redactie 18 nov 2017 Entertainment

Skyrim is een game waar een complete gamegeneratie mee is opgegroeid. Oorspronkelijk verscheen de game in 2011 op de PlayStation 3, pc en Xbox 360, om een paar jaar later als een verbeterde versie nog een keer op de Xbox One en PlayStation 4 uit te komen. Daarmee lijkt het alsof deze Switch versie van Skyrim als mosterd na de maaltijd komt. Maar niks is minder waar. Dit is misschien wel de ultieme versie van Skyrim.

Niet zozeer qua graphics, want daar moet Skyrim het toch een klein beetje afleggen ten op zichte van zijn console broertjes. De game oogt iets mooier dan de game die in 2011 oorspronkelijk op de vorige generatie consoles uitkwam. Met name de verschillende omgevingseffecten maken indruk. Denk daarbij aan het licht van de zon of de mist die je boven een meertje ziet. Het zijn voornamelijk deze punten waardoor we weer helemaal verslaafd zijn aan Skyrim.

skyrim

Altijd en overal spelen

Ja, de Switch is een console en een handheld in één. Dat betekent dat je elke game op elk gewenst moment kunt spelen. Maar niet elke game is daar even geschikt voor. Skyrim is dat wel. Natuurlijk, er zit veel verhaal in de game, maar de dialogen zijn niet super spannend. Je kunt ze onderweg zonder koptelefoon goed lezen en daarna snap je via de quest markers al snel waar je naar toe moet gaan. Bovendien is het een game waarbij je zelf kunt bepalen hoe lang je achter elkaar speelt. Tijdens quests kun je op elk gewenst moment even quick saven en bepalen om daarna weer verder te gaan. Of je gebruikt je tijd om gewoon lekker rond te lopen en te kijken waar er leuke plaatsjes zijn, waar je dan weer nieuwe avonturen kunt beleven. En dat dan achter je tv of onderweg.

Draait als een zonnetje

We waren van te voren bang dat de Switch-versie het geweld van de grootsheid van Skyrim niet aan zou kunnen. Dat de game zou gaan stotteren wanneer je in een gevecht zou komen met een draak. Of wanneer je midden in de bestorming van Whiterun zit dat hij zo vastlopen. Maar daar is niks van waar. Skyrim op de Switch draait als een zonnetje. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je in het menu even de brightness omhoog moet krikken. De grotten in de game zijn namelijk nogal donker. Dat gaat dan wel weer ten koste van je batterij.

Zo enorm veel te doen

Skyrim is echt een enorme game. Voordat je alles in de game hebt gezien, ben je zeker een uur of tweehonderd verder. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt deze Switch-versie geleverd met de drie uitbreidingen die destijds voor de game zijn uitgegeven. Dat is nog eens zo’n 15 tot 20 uur aan extra gameplay. Ook heb je nog de mogelijkheid om speciale Zelda-gear te scoren wanneer je gebruikt maak van een Amiibo. Kortom, een game waar je je volledig in kunt verliezen.


Skyrim voor de Switch is het leukst om te spelen als je de game nog niet eerder beleefd hebt. Maar zelfs als je hem al een keer hebt gespeeld, is het nog leuk om hem voor een tweede of derde keer te beleven. Dat hebben wij ook gedaan en hebben al weer tientallen uren in deze Switch-versie gestoken.

Bestel Skyrim hier: 

Reageer op artikel:
Skyrim is een schot in de roos op de Switch
Sluiten