Canadese skicrosser denkt skispringer te zijn en breekt zijn bekken

Redactie 22 feb 2018 Entertainment

Als je aan de skicross meedoet, weet je dat het telefoonnummer van het dichtsbijzijnde ziekenhuis bij je favorieten moet zetten. Zet daarna de röntgenarts op nummer twee en de begrafenisondernemer op de bronzen plek. Deze skicrossers hebben het geweten en moesten met loeiende sirene’s worden begeleid naar het ziekenhuis.

Eén van de Olympische helden dacht bij skispringen te zitten. Chris Del Bosco uit Canada maakte de zwaarste crash. Tijdens een sprong raakte Chris nogal zijn evenwicht en controle kwijt en vloog zo meters door de lucht. Waarna hij landde als een ijsbal op de piste en bleef roerloos liggen. Na een tijdje kwamen de reddingswerkers in actie en redde de verkreukelde sporter via een brancard. Maar goed dat hij het telefoonnummer van de röntgenarts in zijn mobiel had staan, want hij brak zijn bekken.

Tijdens deze horrorsportdag van de Olympische Spelen was de Canadees niet het enige slachtoffer. De Fransman Terence Tchiknavorian viel ook tijdens het skicross op zijn muil. Hij mocht Chris in de wachtkamer vergezellen. Terence brak namelijk zijn scheenbeen. Dat wordt even niet skiën. We zijn nog niet klaar met de slachtoffers, de woensdag vergt veel van de sporters. De Oostenrijkse Cristoph Wahrstoetter kwam in botsing met een Zweed. Dat had hij beter niet kunnen doen. Hij liep daarbij een hersenschudding op.

Misschien wel fijn dat we in Nederland deze sport niet beoefenen. Dan zouden onze zorgverzekeringen niet meer kunnen betalen. De crashes blijven wel leuk om te zien en daar gaat het om. Lang leven de pijn.

Foto: Screenshot video

Reageer op artikel:
Canadese skicrosser denkt skispringer te zijn en breekt zijn bekken
Sluiten