Sicke e-truck heeft 1.000 pk

redactie 5 dec 2016 Machines

Vorige zomer kwam de Nikola Motors Co., al met renders van een elektrische truck, met daarbij bijna onmogelijk lijkende beloftes aan toekomstige klanten. De Nikola One (de voornaam van natuurkundige Nikola Tesla, lekker uniek dus), zoals de vrachtwagen heet, rijdt op een enkele waterstofcel, is net zo stil als deze Chevy en zal de truckingwereld moeten revolutioneren, in ieder geval in Amerika.  

Nu heeft Nikola eindelijk een truck afgeleverd en kon deze door geïnteresseerde bezoekers van alle kanten worden bekeken, ook van van binnen. Binnen werd wel alles even afgetaped, want de vrachtwagen is ook daadwerkelijk al functioneel en zou zo van het podium gereden kunnen worden. 

Wat kan deze truck? Heel wat. Dit machtige apparaat heeft 1.000 paarden tot zijn beschikking, met daarbij ongeveer 2700 Newtonmeter aan koppel. Als je met een normale dieseltruck een helling op zou willen rijden van 6%, dan lukt je dat met ongeveer 50 km/h. Met dit bakbeest zou je, theoretisch in ieder geval, toch de 100 per uur aan kunnen tikken. Met een volle tank waterstof zou je net geen 2000 kilometer kunnen rijden.

Pedal to the metal in deze monstertruck

Om alle truckers van brandstof te voorzien is Nikola bezig met het uitrollen van 364 tankstations en de eerste miljoen mijl aan brandstof zijn voor de rekening van Nikola. Het bedrijf zal hun trucks leasen voor grofweg $5000 tot $7000 in de maand en omdat normale brandstof nogal prijzig is, is deze vrachtwagen voor bedrijven praktisch gratis in de aanschaf.

Bedrijven die graag een Nikola One in huis willen halen zullen nog wel eventjes moeten wachten. Op het moment heeft Nikola nog geen fabriek en ze verwachten dat de productie zal starten in het jaar 2020.

Foto’s: Nikola
Bron: Maxim.com

Reageer op artikel:
Sicke e-truck heeft 1.000 pk
Sluiten