Seoul’s nieuwe zwevende terminal is futuristisch, ecologisch en lijkt op een rog

Redactie 13 jun 2017 Entertainment

Architecten houden zich er steeds meer mee hoe ze de natuur in hun creaties kunnen verweven. In plaats van tegen de natuur in te bouwen worden steeds vaker concepten bedacht om gebouwen juist te integreren met het groen in de wereld. En dat lukt aardig! De groene wolkenkrabber in Milaan vangt heel wat aandacht en het geeft de omgeving ook nog eens een toffere vibe. Ditzelfde gaat gelden voor de “Manta Ray” in Seoul, een gigantisch concept die de natuurlijke omgeving in Seoul moet herstellen.

FHM-Manta Ray9

Een gebouw dat de omgeving herstelt? Ja. Met moerasplanten die de Han River reinigen en bijna 15.000 m² aan zonnepanelen en 12.000 m² aan fotothermische panelen heeft de “Manta Ray” daadwerkelijk een herstellende functie. De 52 CLT bomen worden bedekt met windturbines, terwijl organisch- en biologisch afbreekbaar afval van Yeouido Park verzameld wordt voor gebruik bij een bio installatie om energie te leveren voor de “Manta Ray.” Jep. Een hoop moeilijke woorden.

Wat simpeler: aan het lagere dek kunnen boten aanmeren en op het bovenste dek bevinden zich uitkijkpunten en meerdere etens-, recreatie-, en educatieve tenten waar men zich kan vermaken. Foto’s hieronder laten zien hoe dit in de toekomst eruit moet gaan zien.

Highs Nobiety

Reageer op artikel:
Seoul’s nieuwe zwevende terminal is futuristisch, ecologisch en lijkt op een rog
Sluiten