Sekslessen #8: Over trio’s in relaties

Redactie 19 dec 2018 Entertainment

Franske Huisman studeerde psychologie, noemt zichzelf neo-feminist en vindt Kim Kardashian minstens zo indrukwekkend als Albert Einstein. Afgelopen september verliet ze Nederland voor onbepaalde tijd, voornamelijk om aan de westerse sleur te ontsnappen en haar creativiteit terug te vinden. Haar droom is overigens om instafamous te worden, zodat ze nooit meer hoeft te werken. Volg haar hier. Vanaf heden schrijft ze voor FHM. Over seks.

Trio’s zijn als drugs: het is een goed middel om een leuke situatie leuker te maken, maar het is géén goed middel om iets leuks van iets stoms proberen te maken. Ik heb zelf vaker dan eens de fout gemaakt om op een festival dat tegenviel te denken “Hoppa, ik gooi er wat in”, in de hoop dat mijn dag dan wel fantastisch zou worden. Op het moment zelf werkt dat redelijk, je verveelt je in elk geval niet meer en voelt je goed. Achteraf heeft de drugs er echter nooit voor gezorgd dat het mislukte festival opeens succesvol werd. Mijn beste herinneringen zijn altijd van festivals die op zichzelf al alle ingrediënten bevatten om fantastisch te zijn, drugs versterkte die ervaring dan vooral.

Zo moet je trio’s in relaties ook zien. Het is niet niets om iemand uit te nodigen om mee te doen aan een situatie die voorheen altijd alleen uit jullie twee bestond. Wanneer je seksleven niet goed zit dan is het includeren van een derde meestal geen puik plan. Misschien lijkt het op het moment zelf een goed idee: vernieuwend en spannend, de oplossing van alle seksproblemen (die nogal vaak voorkomen in langdurige relaties). Toch is de kans groot dat er later onzekerheden, jaloezie en andere problemen bij komen kijken wanneer je vriendin je heeft overtuigd om haar knappe Spaanse collega Juan uit de nodigen voor jullie seksspel. Want wanneer het met z’n tweeën niet top is, en met z’n drieën opeens wel, waar ligt dat dan aan? Waarschijnlijk aan seksbeest Juan, en niet aan jou… Sorry.

Heel belangrijk dus dat jullie allebei zeker weten dat de derde persoon niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk een toevoeging is aan jullie seksleven. De additie in bed moet niet de voorwaarde zijn voor een goed sekspartijtje. Staan de seksescapades van jou en je chick wel op een laag of saai pitje? Dan adviseer ik heel simpel om andere middelen te betrekken om de boel wat op te leuken: rollenspel met een kek pakje of attributen die geen onzekerheden veroorzaken. Misschien deze ook maar overslaan dus (op het moment van typen zit ik in een vrij conservatieve, boeddhistische omgeving in Vietnam, dus ik ben blij dat er niemand binnenkwam toen de resultaten van ‘vibrator groot’ in beeld verschenen).

Is de seks tussen jou en je vriendin wel op en top in orde, en weet je 100% zeker dat jullie allebei sterk genoeg in jullie schoenen staan om iemand in bed uit te nodigen? Then go for it, live a little. Wederom is communicatie belangrijk dus make sure dat je niet dronken en impulsief iemand uit de kroeg oppikt (in elk geval niet de eerste keer). Een eerste trio kun je vergelijken met voetbal: voor jullie aan het daadwerkelijke spel beginnen, is voorbereiding nodig. Overleg dus voor welk geslacht jullie willen gaan en waarom, wie de genodigde is, waar jullie hem of haar gaan vinden, waar het trio plaats gaat vinden, waar jullie grenzen liggen en of jullie dit openlijk met anderen bespreken of niet.

Ik heb dit trouwens al vaker benoemd, maar seks is iets intiems en een gevoelig dingetje – ook weer letterlijk en figuurlijk. Mensen, maar eigenlijk vooral vrouwen (sorry boze tuinbroekfeministen, voor deze generalisatie), zijn goed in achteraf problemen maken van iets terwijl je je op het moment zelf van geen kwaad bewust was. Bedenk allebei dus goed wat je wederhelft (of de derde partij) je ná het trio allemaal kan gaan verwijten, en zorg dat je die onderwerpen van te voren uitgebreid hebt besproken. Better save than sorry.

Als je alle onderwerpen bent afgegaan en zeker weet dat je op één lijn zit, dan is het tijd om de jacht op een derde partij te openen (mocht die zich nog niet hebben aangeboden). Volgens mij kun je ze overal wel vinden: ik ben zelf eens op een festival uitgenodigd om met een stel mee naar huis te gaan en ik heb ook gehoord van partners die een gezamenlijk profiel op Tinder hadden en op die manier met avontuurlijke mensen hun avontuurtje beleefde. En nu ik even aan het Googelen ben zie ik dat er ook een app bestaat, speciaal voor dit soort spelletjes. Slim concept, wou dat ik het zelf had bedacht.

Hebben jullie iemand gevonden? Dan veel plezier met z’n allen en vergeet vooral niet te evalueren (dat doen ze bij voetbal ook toch?). Eerst met z’n drieën en als die derde de deur uit is dan ook met z’n tweeën. De conclusie is minstens zo belangrijk als de daad zelf.

Les 7: Het is alleen verstandig om een derde persoon uit te nodigen, wanneer hij of zij een toevoeging gaat zijn aan jullie seksplezier, geen voorwaarde. Is dat het geval? Wees er dan zeker van dat jullie alle drie hebben gecommuniceerd over wie welke rol speelt, wat, waar en wanneer jullie het gaan doen en wat dat vervolgens voor iedereen betekent. Then, have fun playing.

Trouwens!Ik ben begonnen met mijn reis vastleggen op video’s, check ze hier.

Reageer op artikel:
Sekslessen #8: Over trio’s in relaties
Sluiten