Sef bespreekt in toffe minidocu vijf jaar na dato wat De Leven is

redactie 22 nov 2016 Entertainment

In 2011 bracht rapper Sef definitief door in ons land met zijn album De Leven. Daarop ook de überchille track De Leven. Inmiddels al meer dan anderhalf miljoen streams op Spotify en meer dan 3 miljoen views op YouTube. Dat is behoorlijk de leven. Maar wat is nou de leven? En waarom de leven in plaats van het leven? De vrolijke baas geeft er vijf jaar later antwoord op in deze minidocu.

Maar wat is de leven voor FHM?
Het meisje zoenen waar je al heel de avond naar staat te kijken. De sleutel van een McLaren in je handen gedrukt krijgen. Een onmogelijke stoot met poolen maken. De digitale klok naar 00:00 zien overslaan. Met je beste vriend op de tandem naar een feestje fietsen. Zo hard dansen dat je helemaal doorweekt bent. Een grappig gesprek met iemand die je nog nooit eerder hebt gezien. Lachend door de regen fietsen. 180 gooien met darten. Uitslapen. Een bordje jamón ibèrico en een koude cervesa op een pittoresk Spaans pleintje. Als je aan komt rijden en de hele straat staat vol auto’s en voor je deur is er een plekje vrij. De nacht van je leven hebben met je vriendinnetje. Een propje van verre afstand in de prullenbak gooien. Met een afstandsschot van 25 meter stijf in de kruising een doelpunt scoren voor je voetbalteam. Een broodje met dampende grillworst van slagerij Aad van Eijk uit Voorschoten. Wakker worden met een kop koffie en er komt net op dat moment een heel elftal hockeymeisjes voorbij hardlopen. Helemaal opgaan in een spannende thriller op een vakantiebedje in een tropisch oord. Bij toeval een nummer vinden dat je al maanden zoekt. Precies genoeg losgeld in je portemonnee hebben om de boodschappen mee te betalen. Met al je vrienden een weekendje weg en het maakt geen reet uit waarnaartoe.

Kom op tv met jouw #deleven momentje
Maar wat is de leven voor jou? Zorgverzekeraar Anderzorg geeft jou de kans om als een discobol te glinsteren op televisie. Wat moet je doen? Upload hier een foto dat de leven voor jou illustreert en maak kans om binnenkort met je knappe kop op tv te verschijnen in hun commercial.

Reageer op artikel:
Sef bespreekt in toffe minidocu vijf jaar na dato wat De Leven is
Sluiten