Schoonmakers gooien moderne kunst weg omdat ze dachten dat het rotzooi van een party was

redactie 26 okt 2015 Entertainment

Tegenwoordig valt zo’n beetje alles wel onder de noemer moderne kunst. Een gesplashte banaan op het dak van een tuinhuisje: moderne kunst. Een zebrahoofd bungelend aan een voetbalgoal: moderne kunst. Een frikandel speciaal in een wit plastic bakje: moderne kunst. We kunnen het de schoonmakers van dit Italiaanse museum dan ook moeilijk kwalijk nemen dat zij een stuk moderne kunst als rotzooi van een feestje aanzagen en het complete kunstwerk opruimden en in de prullenbak flikkerden.

Dit gebeurde in het Museion Bozen-Bolzano in het noorden van Italië. Een kunstwerk van lege champagneflessen en confetti werd klakkeloos in vuilniszakken gemieterd door de schoonmakers van dienst. Daarop hing het museum een A4’tje op dat het kunstwerk ‘Where are we going to dance this evening?’ van Goldschmied & Chiari spoedig in ere wordt hersteld.

Het museum bevestigde overigens dat dit niet de eerste keer was dat de schoonmakers per ongeluk een kunstwerk hebben opgeruimd. Ze zijn in elk geval erg bedreven in hun werk.

Via: theladbible.com

Reageer op artikel:
Schoonmakers gooien moderne kunst weg omdat ze dachten dat het rotzooi van een party was
Sluiten