Deze reus Jeison Rodriguez met schoenmaat 68 kwam schoenen passen in Zutphen

Redactie 6 jun 2018 Entertainment

De schoenmaker George Wessels kreeg afgelopen dinsdag toch wel een heel frappant bezoekje in zijn winkel. De 22-jarige Jeison Rodriguez kwam langs om zijn op maat gemaakte schoenen op te halen. Maar de schoenmaat 68 is toch wel onwerkelijk groot.

Het verhaal achter de man met de grote voeten is eigenlijk best triest. Hij woont in Venuzuela en daar hebben ze geen schoenmaker die dit soort zieke acties uitvoert. Winkeleigenaar George Wessels vertelt: “Daarom moest hij altijd op blote voeten lopen. Toen hij nog op de middelbare school zat, werd hij dan vaak uitgelachen vanwege zijn maat en door zijn lange voeten.” Zielig verhaaltje voor een puber die nog in de groei (dit is geen woordgrap) zit. Zijn familie was bang dat het verkeerd zou gaan.

Hulp

Gelukkig had Jeison een nicht in Duitsland die daar studeerde. Ze had een keer schoenmaker Wessels op tv gezien. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van huge schoenmaten. Ze schakelde zo de hulp in van de winkel van George en zo geschiedde. De 22-jarige Jeison kreeg eindelijk de schoenen die hij altijd gewild had. Niet alleen door de grote schoenmaat werd hij gepest, hij is ook nog eens de grootste man van het land.

Ervaring

Het was voor Jeison de eerste keer dat hij vloog. “Dat was al een hele ervaring. De schoenen zitten heel erg goed. Ik ben er ontzettend blij mee.” De man met de grootste schoenmaat ooit gemeten op de wereld is 69. Jeison pakt dus bijna het wereldrecord.

Foto: AD

Reageer op artikel:
Deze reus Jeison Rodriguez met schoenmaat 68 kwam schoenen passen in Zutphen
Sluiten