Schip t.w.v. 400 miljoen dollar is het grootste zeiljacht ter wereld

Redactie 23 sep 2015 Entertainment

De Russische miljardair Andrey Melnichenko heeft een nieuw speeltje. Nou ja, speeltje. Het is best een uit de kluiten gewassen module. In opdracht van hem is namelijk het grootste zeiljacht ter wereld gebouwd. Het gigantische schip werd eergister gespot tijdens een proefvaart in de wateren bij Kiel in Duitsland.

De rijke Rus noemt het schip de White Pearl. Dan weet je dat alvast. Maar wat zijn die palen dan bovenop? Ja, we zeiden toch zeiljacht. Dat zijn de masten. Stuk voor stuk goed voor een hoogte van 90 meter. Als je bedenkt dat ‘ie in totaal 140 meter lang is, dan kun je wel begrijpen dat dit het grootste zeiljacht ter wereld wordt. Verder vind je aan boord liefst acht verschillende dekken en heeft het een onderwater observation room. Hoef je die kooi niet meer in als je voor de kust van Gansbaai voor anker ligt.

Aan het schip wordt inmiddels al drie jaar in het diepste geheim gewerkt op een afgesloten deel van een werf in Kiel. De boot wordt gemaakt door het Duitse Nobiskrug en is ontworpen door Philippe Starck, de Fransman die bekend staat om zijn opvallende designs en industriële stijl. Ken je die gun lampen? Zijn van hem. En nu dus ook een boot. Naar het schijnt kost het varende geintje zo’n 400 miljoen dollar.

Maar wie is die knakker die hier straks in gaat hangen? Een Rus, maar dat hadden we al gezegd. De man is een 43-jarige tycoon die villa’s heeft in de UK en Frankrijk en vliegt rond in z’n eigen Boeing 737. Andey is rijk geworden doordat hij op 21-jarige leeftijd een zakenbank oprichtte. Daarmee verdiende veel knaken, wat hij vervolgens weer investeerde in bedrijven die grondstoffen winnen. Zo komt hij volgens Forbes aan een totaal vermogen van 8 miljard dollar. Zo zie je maar weer, investment is the key to succces. En tot een grote boot. 

Reageer op artikel:
Schip t.w.v. 400 miljoen dollar is het grootste zeiljacht ter wereld
Sluiten