Schindler’s List terug op het witte doek in 2019

redactie 28 dec 2018 Entertainment

Schindler’s List is een echte classic die ieder mens eigenlijk wel een keertje gezien moet hebben. Dit jaar is de film alweer 25 (!) jaar oud. Om dit te vieren zal de film vanaf 27 januari 2019 weer in de bioscoop te zien zijn. 

Voor 27 januari is heel bewust gekozen, omdat het dan de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust is. Een dag waarop we terugkijken op de verschrikkingen uit de Tweede Wereldoorlog.

Aangrijpende film

De film kreeg twaalf Oscar-nominaties en won er zeven. Schindler’s List ging de boeken in als een van de meest aangrijpende films over de Tweede Wereldoorlog. Het boek is overigens ook de moeite waard, die hebben wij op de redactie ook gelezen. Van de film werd een speciale 25th Anniversary-trailer gepubliceerd.

Het verhaal in een notendop

Oskar Schindler lijkt op het eerste gezicht op een ijdele en hebberige Duitse zakenman. Toch begint hij menselijke trekjes te vertonen. Hij besluit zijn fabriek in Krakau te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden met gevaar voor eigen leven. Hij heeft tijdens de oorlog meer dan 1100 Joden gered van de gaskamers van Auschwitz. Dit is zijn waargebeurde verhaal. En makkelijk was het zeker niet. Met Liam Neeson, Ralph Fiennes en Ben Kingsley in de hoofdrollen.

Reageer op artikel:
Schindler’s List terug op het witte doek in 2019
Sluiten