Scheidsrechter Mike Dean is de eerste die honderd rode kaarten uitdeelt in de Premier League

redactie 3 apr 2019 Entertainment

Scheidsrechters. Ze halen soms het bloed onder je nagels vandaan. Soms ben je vrijdagnacht naar de kroeg geweest en heb je tot in de vroege uurtjes en nóg heb je het gevoel dat je scherper bent dan de arbiter. Het komt zo nu en dan voor. Toch hebben we wel respect voor ze, want zonder hen spelen wij geen wedstrijd. Daarom nu een eerbetoon aan misschien wel de bekendste scheidsrechter uit de Premier League: Mike Dean.

Deze lofzang komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Deze koning van het voetbal, de dictator van de grasmat, de leider van de roekelozen, de absolute held Mike Dean is namelijk de eerste scheidsrechter die honderd rode kaarten heeft uitgedeeld in de Premier League. Dat is een beste prestatie, toch? Hup Mike!

Mike Dean deelt zijn jubileum met Ashley Young

Natuurlijk kan de wedstrijdleider het niet alleen. Hij kan moeilijk zichzelf belonen met de roodgekleurde strafkaart. Ook al hebben we het vermoeden dat hij ’t wel thuis voor de spiegel oefent. Maar goed, dit keer was Ashley Young de Sjaak. Daarmee is de speler van Machester United de trotse ontvanger van de honderdste uitgedeelde schorsing van Mikey. Wat zal ‘ie trots zijn.

Reageer op artikel:
Scheidsrechter Mike Dean is de eerste die honderd rode kaarten uitdeelt in de Premier League
Sluiten