Schansspringer Stefan Kraft verpulvert wereldrecord met machtige sprong

Redactie 20 mrt 2017 Entertainment

Op de piste in het Oostenrijkse Kitzbühel glijden de meeste wintersporters natuurlijk in een ruk door richting de après skihutten. Dat is volkomen begrijpelijk want je komt er alleen om je kop eraf te zuipen en die meters Schnaps naar binnen te gooien. Sommige mensen gaan daadwerkelijk op de lange latten staan en gaan in een voorzichtige pizzapunt de berg af in de hoop de eerste de beste gipsvlucht te vermijden.

Nu zijn er ook durfals en waaghalzen die een tekort aan adrenaline hebben en de gekste stunts op hun ski’s uithalen. Een goed voorbeeld hiervan is Stefan Kraft. Deze Oostenrijker is schansspringer en houdt ervan om met een rotgang van een berg af te springen.

Stefan is hier dusdanig goed in dat hij onlangs een nieuw wereldrecord neerzette door een duizelingwekkende 253,5 meter te springen! Hij snelde met zo’n 100 km per uur van de steile schans af en met zijn fenomenale sprong verpulverde hij het vorige wereldrecord met een tiental meters. De commentatoren roepen op de schans te verlengen zodat wanneer Stefan in de toekomst nog verder springt, de Oostenrijker niet buiten de baan belandt.

 

Reageer op artikel:
Schansspringer Stefan Kraft verpulvert wereldrecord met machtige sprong
Sluiten