Van deze bizar ogende motoren is er nog maar één te koop

redactie 14 sep 2018 Machines

Het Amerikaanse Ronin Motorworks heeft in 2010 een flinke bestelling gedaan bij motorfabrikant Buell. Zij bouwen custom motoren en hadden het plan om van de Buell 1125 een paar bizarre motoren te bouwen. De productielijn van de Buell 1125 zou binnen niet al te lange tijd stilgezet worden en dus moesten ze er snel bij zijn. Ze hebben er 47 gekocht.

Japanse samoeraikrijgers

Dat getal is trouwens niet zomaar gekozen. Ze hadden namelijk al schetsen voor een custom concept motor. Een motor die geïnspireerd is op het legendarische verhaal ‘The Revenge of the 47 Ronin’. Dit waren Japanse samoeraikrijgers. Elk van de 47 motoren is dus vernoemd naar een van de Japanse zwaardvechters. De krijgersnaam van de motor is er bij elke tweewieler ingegraveerd.

Twintig maanden verfijnen

Een jaar later begon Ronin Motorworks met het samenstellen van een team om deze motor tot leven te laten komen. Twintig maanden lang waren ze bezig met het verfijnen van het bizar ogende ontwerp. Ze hebben bijna al het plastic van de originele motor afgehaald om zo meer van het metalen frame in zicht te hebben. Verder is de complete voorkant van de bike op de schop gegaan.

In totaal zijn er zeven verschillende soorten gemaakt. Bij de eerste release zagen twaalf motoren het levenslicht. Deze werden geleverd in een combinatie van zilver en zwarte lak. Deze custom motorfietsen gingen voor ruim 32.000 euro per stuk over de toonbank.

Motor motoren

De tweede lading van de Ronin 47 werd volledig in het zwart geleverd. De tien motoren gingen ieders voor 35.000 euro de deur uit.

Motor motoren

Van de derde groep motoren die ter aarde kwam werd 38.500 euro per stuk gerekend. Deze waren ook weer exclusiever doordat er van deze witte bike slechts acht gemaakt zijn.

Motor motoren

Bij de vierde oplage werd het helemaal exclusief. Deze zes tweewielers kregen de speciale vintage race look. Je raadt het al, het prijskaartje bleef hierdoor ook niet gelijk. Per motor moest je inmiddels een kleine 43.000 euro betalen.

Van de vijfde oplage werden er nog maar vier gemaakt. Elk in een verschillende camouflagekleur. Het prijskaartje staat er op de site al niet meer bij. Dan weet je dat je diep in de buidel zult moeten tasten. Maar ja, dan heb je wel wat. Kijk maar eens naar deze monsterlijke machines.

Van deze zesde release werden er nog maar twee gemaakt. Beide werden geleverd in deze gruwelijke ‘raw look’, zoals de ze het bij Ronin Motorworks noemen.

Motor motoren

En dan de laatste lading motoren. Wie mee heeft geteld weet dat er nu nog vijf moeten komen. Deze vijf hebben elk een eigen design.

Nu hebben we ze alle 47 gehad. Er is er nog één te koop. Het gaat om een uit de eerste oplage. Dus als jij zo’n zwart met zilver pareltje bij jou op de stoep wil hebben staan moet je er snel bij zijn. En je moet geld hebben. Hier kun je trouwens nog de übervette video zien van het bouwproces van de dikke motor.

Reageer op artikel:
Van deze bizar ogende motoren is er nog maar één te koop
Sluiten