Spiksplinternieuwe Samsung Galaxy S9 onthuld met ‘superslowmotion’

Redactie 26 feb 2018 Entertainment

Voor ’n ieder die al maanden zit te wachten op de splinternieuwe variant van de Samsung Galaxy, hebben we ’n lekker nieuwtje. Volgende maand verschijnt namelijk de Samsung Galaxy S9 op de markt. Dit kondigde Samsung aan nadat de telefoon werd onthuld tijdens een persconferentie op ‘t Mobile World Congress in Barcelona. De smartphone zal vanaf 16 maart in de verkoop gaan en heeft ‘n aantal vette updates waar jij nét op zat te wachten.

De verbeteringen van het nieuwe exemplaar zitten vooral ín de smartphone zelf. Na het grandioze succes van ‘t voorkant vullende scherm van de Galaxy S8 legt Samsung dit keer de focus op de verbeteringen aan de binnenkant. Wel heeft Samsung de schermranden van het nieuwe model iets dunner gemaakt en is de vingerafdrukscanner voor de handigheid verplaatst naar onder de camera.

Camera van Samsung Galaxy S9

Voor de grote verbeteringen moet je vooral bij de camera zijn. De Galaxy S8 had al één van de beste smartphonecamera’s, maar met de Galaxy S9 doet het bedrijf er nog een schepje bovenop. De lens achterop heeft een variabel diafragma van f/1.5 en f/2.4 en hoe lager dat cijfer is, hoe meer licht de lens binnenlaat. Zo maak jij dus kneitergoeie foto’s in een donkere ruimte.

Daarnaast is er ’n superslowmotionmodus toegevoegd. Daarmee film je in 960 frames per seconde, waarmee je zelfs de kleinste details van elke beweging vastlegt. Een opname van 0.2 seconde wordt hiermee opgerekt naar zes seconden. De bewegingsdetector zorgt ervoor dat de camera pas activeert als er iets is om te filmen. Hoe vet is dat!

Ook heeft Samsung een DRAM-geheugen in de camerasensor geïntegreerd. Dit geheugen wordt gebruikt om bij het fotograferen meerdere beelden tegelijk te bewaren, die worden gecombineerd om het beste beeld te creëren.

En Samsung zou Samsung niet zijn als er geen sprake is van een portie gezonde strijd. De Samsung Galaxy S9 laat gebruikers een emoji gebaseerd op eigen gezichten maken nét als bij de Animoji in de Iphone X. Over het geheugen valt weinig te klagen. De smartphone bevat een 64-bits octacoreprocessor en 4GB werkgeheugen. De S9+ heeft daarentegen 6GB werkgeheugen.

Goedkoop is ‘ie niet. Het gewone model met een 5,8 inch-scherm gaat 849 euro kosten, terwijl de grotere S9+ met een 6,2 inch-display 949 kost. De Samsung Galaxy S9 zijn te koop in de kleuren zwart, blauw en paars. Doe die zwarte maar dan!

Samsung Galaxy S9

Foto’s: Samsung

Reageer op artikel:
Spiksplinternieuwe Samsung Galaxy S9 onthuld met ‘superslowmotion’
Sluiten