Artistieke Rwandese kapsels om je kappertje mee te testen

Redactie 7 mrt 2017 Entertainment

Opgeschoren zijkantjes en een strakke scheiding met lijntjes, de mannen met knotjes, de opgeföhnde kuif en de weelderige bos haar. We zien de afgelopen jaren uiteenlopende haarstijlen en dachten alles wel gehad te hebben, maar het kan altijd beter, unieker en exclusiever!

In Rwanda kunnen de kappers er wel wat van. Vroeger, en in sommige delen van het land momenteel nog steeds, liepen de vrijgezelle mannen die de huwbare leeftijd hadden bereikt rond met kapsels die je met gemak als ware kunst kan bestempelen. Deze haarstijl wordt Amasunzu genoemd en is een Rwandese traditie.

Deze buitengewoon artistieke kapsels werden gecreëerd door het haar weg te scheren en vervolgens te laten groeien op de overgebleven plekken. Door het schuin af te knippen en goed te verzorgen, konden de meest uiteenlopende haardossen opgetuigd worden! Er zijn meer dan 30 manieren om deze haarstijl vorm te geven.

Er zijn wat foto’s opgedoken hoe mannen, en af en toe ook vrijgezelle vrouwen, het haar droegen. Misschien is deze haardracht wel een ideetje als je weer eens in de kappersstoel zit en niet weet te kiezen.

Hier een uitleg hoe het kapsel geknipt wordt en hoe het is ontstaan.

 

BoredPanda

Reageer op artikel:
Artistieke Rwandese kapsels om je kappertje mee te testen
Sluiten