Russisch internetspel zou al 130 zelfmoordgevallen hebben veroorzaakt

Redactie 3 mrt 2017 Entertainment

We kennen allemaal wel die treurige kettingmails uit onze MSN-tijd. Berichten als: Als je dit niet naar 25 mensen doorstuurt, zal je wat ergs overkomen en Stuur het door naar 10 bekenden anders komt er vanavond om 00:00 iemand langs die jou omlegt. Dit was echter nog allemaal onschuldig en er waren maar weinig gasten die hier bang van werden.

Het is helemaal niets vergeleken met de nieuwste variant die in Rusland is opgedoken. Daar hebben ze een nieuwe versie uitgevonden en die heet The Blue Whale. Dit ‘spel’ heeft volgens media al meer dan 130 zelfmoordgevallen op zijn rekening staan en dit aantal loopt nog op. Deze game geeft deelnemers 50 opdrachten die ze moeten uitvoeren en na iedere opdracht moeten ze een foto maken van het resultaat. De laatste opdracht is jezelf van het leven te beroven. De naam The Blue Whale is afkomstig van de eerste opdracht: je moet een walvis in je arm of been kerven. Daarnaast spoelen walvissen soms uit zichzelf aan op het strand en sterven.

Het schijnt dat wanneer je eenmaal begint, je niet meer kunt stoppen en dat degene die de opdrachten beoordelen ook de deelnemers kunnen chanteren om toch door te gaan, zelfs als ze willen stoppen. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat dit zieke spelletje inhoudt.

Reageer op artikel:
Russisch internetspel zou al 130 zelfmoordgevallen hebben veroorzaakt
Sluiten