RTLZ-docu ‘De Muur van Donald Trump’ is schokkend en verhelderend

Redactie 15 mei 2017 Entertainment

Aankomende maandag en dinsdag (15 en 16 mei) zendt RTLZ ‘De Muur van Donald Trump’ uit. Deze vierdelige documentaire gaat over de migratieproblematiek van de Amerikaanse en de Mexicaanse grens.

In de documentaire reizen zes verschillende Amerikanen door het grensgebied van Amerika en Mexico, het epicentrum van de migratiecrisis. Onder hen een oud-militair, een kunstenaar, een modeblogster, een republikeinse chick en een mensenrechtenactivist, met ieder een andere (maar sterke) mening overmigratie en vluchtelingen.

FHM mocht de eerste aflevering alvast bekijken en we kunnen zeggen dat deze documentaire een enorme aanrader is. De complexe situaties die migratie met zich meebrengen worden simpel en begrijpelijk opgediend, als een roadmovie waarin je de zes Amerikanen volgt in hun trip langs belangrijke migratieplekken.

Zo begint de reis in een Amerikaans mortuarium, waar de Zuid-Amerikaanse vluchtelingen die de reis niet overleefden hebben, liggen opgeborgen. Meteen wordt duidelijk hoe verschillend de zes Amerikanen over grenzen en migratie denken.

Ook praten ze met Amerikaanse ranchhouders, die geconfronteerd worden met het Mexicaanse bendegeweld dat zich de laatste jaren naar hun gebied heeft verplaatst. Of ze reizen naar de geboorteplaatsen van gestorven immigranten, om te zien waarvan zij vluchtten.

Reageer op artikel:
RTLZ-docu ‘De Muur van Donald Trump’ is schokkend en verhelderend
Sluiten