Rookruimtes zijn vanaf nu officieel verleden tijd

Redactie 13 feb 2018 Entertainment

Zeg maar vaarwel tegen ‘t gezamenlijk longen verneuken in dat altijd veel te drukke rookhokje van je favoriete café. Volgens de NOS heeft de overheid namelijk vandaag de beslissing genomen dat rookruimtes vanaf nu officieel verboden zijn. Wat ’n feest, een soort stoptober feeling in de clubs. Zitten we daar even op te wachten.

Maar waarom, vragen wij ons toch ontzettend hard af. Dit jaar, inmiddels alweer tien jaar geleden, werd ’t rookverbod ingesteld en investeerden zo ongeveer alle cafés, discotheken en ondernemers in Nederland in ‘n rookruimte. Wat daar nu precies mee gaat gebeuren is nog niet bekend. Fijn altijd, die duidelijkheid in Nederland.

Volgens de overheid oefenen de speciale pafplekken te veel druk uit op de niet-rokers,  die we ook wel kennen als de partysmoker. Ook zouden de schoonmakers zogezegd tabaksrook binnenkrijgen. Maar ach, tabaksrook of chloor. Dat maakt dan ook niet meer uit toch?

Per wanneer de clubs met het nieuwe beleid gaan dealen is nog even de vraag. De boete voor het overtreden van de Tabakswet bedraagt 450 euro, en kan bij herhaaldelijk overtreden oplopen tot 450.000 euro. Kom maar door met die nicotinepleisters.

Foto’s: Giphy

Reageer op artikel:
Rookruimtes zijn vanaf nu officieel verleden tijd
Sluiten