Rolls Royce komt met ‘sexiest car ever’

Redactie 9 sep 2015 Machines

De koning onder de autosleeën heeft zojuist haar ‘sexies car ever’ onthuld. Ze noemen ‘m de Dawn, maar in feite is het gewoon een cabrioversie van de Wraith. Afgezien dat ze 80% van de carroserie hebben veranderd dan. Op de Dawn zit een stoffen dak dat kan openen en sluiten in 22 seconden, zoals altijd gaat dat tot een maximumsnelheid van 50 km/u. Snel? Jazeker!

Dan naar de feiten onder de kap, want met een 6,6 liter biturbo V12 scheur je in 4,9 seconden naar de 100 in ’t uur. Topsnelheid is begrensd op 250 km/u, maar we nemen aan dat je die begrenzer er bij aankoop gelijk af laat slopen. De V12 levert overigens 563 pk en 780 Newtonmeter. Een dieetkuurtje zou de dakloze slee niet misstaan, want met 2.560 kun je de Dawn niet bepaald licht noemen.

Van binnen is het zoals je van een Rolls mag verwachten. Luxe all over the place. Leer en hoogwaardige kwaliteit hout is wat de klok slaat. Het slotwoord is voor Torsten Mueller-Oetvoes, chief executive van Rolls-Royce: ‘Our new Rolls-Royce Dawn promises a striking, seductive encounter like no other Rolls-Royce to date, and begins a new age of open-top, super-luxury motoring. Quite simply, it is the sexiest Rolls-Royce ever built’.

Reageer op artikel:
Rolls Royce komt met ‘sexiest car ever’
Sluiten