Roffa gaat een epische kabelbaan dwars door de stad krijgen en hij heet ‘The Dreamline’

redactie 19 apr 2016 Entertainment

Het is gedaan met die stinkende bussen, rammelende trams en met zwervers gevulde metro’s. Rotterdam gaat het openbaar vervoer namelijk letterlijk naar een hoger niveau tillen. The Dreamline is de toekomst en hij gaat komen in Rotterdam. Deze geniale kabelbaan moet gaan lopen vanaf de Kop van Zuid, via het Noordereiland naar de Oude Haven. Niet alleen leuk voor toeristen die de grootste havenstad van Nederland wel eens van boven willen zien, maar ook voor de rasechte Rotterdammer. Je gaat namelijk binnen vijf minuutjes van Blaak naar de Kop van Zuid.

Initiatiefnemer Aleksander Dragojevic vertelde tegen Esquire over zijn briljante plan en het onverwachte succes, want het Facebook evenement ‘Opening kabelbaan The Dreamline over de Maas’ scoorde al bijna 20.000 likes. Aleksander hoopte dat het idee goed ontvangen zou worden, maar dit had hij niet aan zien komen. “Ja, het zijn er absoluut meer dan we hadden verwacht. Maar om eerlijk te zijn, kijken we er niet helemaal van op. Onze verwachtingen waren hoog gespannen en met slechts een paar honderd likes waren we minder blij. De aandacht die je direct van kranten en tv krijgt is dan weer wel bizar te noemen.”

Het doel is dat op 25 augustus 2018 de eerste karretjes over de Maas gaan, maar daar is natuurlijk nog wel een flinke zak geld voor nodig. Aleksander heeft er in ieder geval vertrouwen in dat deze gruwelijke kabelbaan er straks echt gaat komen. “We zijn nu in gesprek met de gemeente, maar wat natuurlijk al scheelt is de massale support van de Rotterdammers die dit plan ontzettend zien zitten. Daarnaast zijn we dus nogmaals niet uit op geld van de gemeente. Nu richten we ons vooral op de promotie en willen wij de gemeente Rotterdam zo veel mogelijk werk uit handen nemen. Sponsors zijn natuurlijk nog steeds welkom en we zitten ook aan het idee te denken dat Rotterdammers zelf een aandeel in het project kunnen hebben. Dat je voor een bepaald bedrag je naam in een paal kunt graveren, bijvoorbeeld. Maar vertrouwen hebben we er zeker in. Het idee was om onze droom werkelijkheid te laten worden en dat komt steeds dichterbij.”

Reageer op artikel:
Roffa gaat een epische kabelbaan dwars door de stad krijgen en hij heet ‘The Dreamline’
Sluiten