Rijbewijs van tiener wordt na 49 minuten alweer ingevorderd

redactie 21 nov 2018 Entertainment

Iedereen kent dat magische gevoel nog wel van die eerste rit alleen in de auto nadat je net je rijbewijs in the pocket had. Een heerlijk gevoel van vrijheid. Een 18-jarige Duitse knul wilde dat ook ervaren en is na het ophalen van zijn rijbewijs direct een stukkie gaan toeren. Helaas was dat gevoel van vrijheid voor hem van korte duur. Slechts 49 minuten nadat ‘ie voor het eerst alleen de auto in stapte werd zijn rijbewijs alweer ingevorderd.

Flitsagentje

De jongen werd waarschijnlijk beïnvloed door de groepsdruk van zijn vier maten die samen met hem in de auto zaten. Hij had beter wat tegengas kunnen geven. Hoewel ze op een weg reden waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur is toegestaan, trapte de Duitser het gaspedaal steeds ietsje verder in. Toen de teller uiteindelijk op 95 kilometer per uur stond passeerden ze een agent die aan het laseren was. Zeg maar dag tegen je rijbewijs.

Herscholingscursus

Meneer agent was natuurlijk niet blij en heeft zijn rijbewijs direct ingevorderd. Omdat de snelheidsduivel met een rijbewijsbezit van 49 minuten nog beginnend bestuurder was, kon ‘ie direct twee punten achter z’n naam zetten. Daarnaast kon ‘ie een boete van 200 euro betalen. Waar een proeftijd normaalgesproken twee jaar is, is ‘ie voor deze onfortuinlijke gozer verdubbeld naar vier jaar. Maar voordat de tiener überhaupt weer achter het stuur van z’n eerste auto mag kruipen moet ‘ie, op eigen kosten, een herscholingscursus volgen. Is natuurlijk ook wel nodig als je met bijna twee keer de maximumsnelheid door de bebouwde kom jaagt.

Reageer op artikel:
Rijbewijs van tiener wordt na 49 minuten alweer ingevorderd
Sluiten