Review: Razer Seiren Pro Elite Microphone

redactie 6 okt 2015 Entertainment

FHM kreeg een microfoon toegestuurd. Misschien was het als hint dat we meer video’s moeten maken. Als cadeau omdat ze het FHM Weerbericht zo leuk vonden. Of omdat ze meer vlogs willen zien. Wij besloten ‘m te testen en te reviewen. Dus doken we samen met George van Fijne Vrienden ons video-edit hok in, knalden we samen met de microfoon aan de computer en gingen we eens checken of het wat is.

Hoe heet het?
Razer Seiren Pro Elite XLR/USB Digital Microphone

Wat is het?
Een professioneel opnameapparaat in de vorm van een microfoon

Hoeveel kost ‘t?
€299,-

Voor wie is het met name geschikt?
Muzikanten, filmpjesmakers, stemacteurs of mensen die graag hun eigen naar hun eigen stem luisteren.

Met wie hebben we ‘m getest?
Met George van Fijne Vrienden, een YouTube-kanaal met meer dan 56.000 abonnees.

Wat vinden wij en George d’r van?
De microfoon is makkelijk aan te sluiten. USB-kabeltje erin pluggen en hij doet het onmiddellijk. Je hoeft geen externe programma’s te downloaden of te installeren dus dat is chill. Qua looks ziet ‘ie er goed uit. Hij is zwart met een paar zilveren randjes. Hij is wat groot en zwaar, maar voordeel daarvan is dat je ‘ie robuust op je bureaublad staat en niet makkelijk omver tikt. De mic heeft meerdere opties om geluid op te vangen. Aan de achterkant heb je een display waar je opties kan instellen en de sterkte van de mic kunt zien. Onder het display zit een volumeknop. Handig voor als je voice-overs opneemt zodat je zelf goed kunt horen of je het geluid goed klinkt. Ook de mute-knop is een goeie feature. Stel je zit lekker Call of Duty te spelen en je wordt gebeld of je vriendin komt schreeuwend binnen gewandeld waarom je het vuilnis nog niet buiten hebt gezet, dan kun je op mute drukken zonder dat je hele team meeluistert.

En de sound?
Je kunt kiezen uit verschillende opnamemodus. Het is even puzzelen welke de juiste is voor bijvoorbeeld skypen, livestreamen, of teambesprekingen tijdens een avondje in je mancave. Effe uitvogelen, maar daar kom je wel uit. Je hebt verschillende tekentjes om op te nemen. Tekentje 8 is de beste. Op zo’n 30 centimeter bij je vandaan neemt ‘ie uitstekend op en geeft het een klank alsof er een soort zachte radiocompressor over je stem zit. Dik pluspunt is dat ‘ie bijna geen ruis opneemt. Dit hebben we getest door op te nmen zonder enige geluiden te maken. Zuiver, helder, geen ruis.

Heeft ‘ie nog special features?
Yep. Hij kan HD-audio opnemen . Met Cadioid, Stereo, Omni en Bi-directional heeft ‘ie vier verschillende opnamemogelijkheden. Plug & play recording via USB-connectie en een high pass filter. Frequenties beneden 100 Hz worden eruit gefilterd.

Eindconclusie
Het is een uitstekende microfoon. Zodra je de juiste instellingen hebt gevonden heb je echt heel goed geluid. Absoluut een aanrader waarbij we de makkelijke aansluiting, mute-knop en vele functies waardoor je alles op de microfoon zelf kan bedienen, waardoor je niks op je computer hoeft te veranderen. Als we een nadeel moeten noemen dan is ‘tie wel erg groot. Maar dat maakt ‘m wel heel robuust en stevig, dus echt nadelig vinden we dat niet. Hij kost wat knaken, maar dan haal je wel een topmicrofoon in huis.

Hier kun je de Razer bestellen.

Reageer op artikel:
Review: Razer Seiren Pro Elite Microphone
Sluiten