Released: iPhone 6

koen 10 sep 2014 Entertainment

Technerds zaten gisteravond waarschijnlijk met popcorn en cola voor hun MacBookje te wachten op de dag waarvan men wist dat die zou komen: de release van de nieuwe iPhone. Nummer 6 alweer. Dat niet alleen, ze dropten gelijk ook de iPhone 6 Plus (nog groter: 5.5 inch). Gister werden ze gepresenteerd. De belangrijkste dingen? Groter en dunner, meer pixels, hogere resolutie en een verbeterde camera. Hier alle info die je moet weten.  

 • De software is sterk verbeterd. Beide toestellen hebben een 64-bit A8 processor. Klinkt ingewikkeld. Maar zorgt ervoor dat het toestel 20% sneller is dan de 5s en de grafische prestaties met liefst 50% zijn verbeterd. Gamen schijnt nu echt serious business te worden op je telefoon. 

   
 • De accu gaat langer mee. In plaats van tien uur, kun je nu elf uur browsen op een acculading. Jottem.
   
 • Het scherm is groter en het toestel dunner. De iPhone 6 heeft een Retina HD 4,7 inch (1334 x 750 pixels) en de iPhone 6 Plus krijgt een joekel van een Full HD 5,5 inch (1920 x 1080 pixels) scherm.  Beide modellen hebben nu afgeronde randen in plaats van de hoekige van z’n voorgangers. Daarmee ligt ‘ie waarschijnlijk een stuk lekkerder in je hand. Daarnaast is het toestel dunner geworden. De 6 is 6,9 mm dik, zijn voorganger was nog 7,6 mm dik.
   
 • Verbeterde camera. Nog steeds een camera van acht megapixels. De verbetering zit ‘m in een andere sensor waardoor de kwaliteit van de foto’s omhoog gaat. Ook de sensor van de voorkantcam is vernieuwd, waardoor je selfies nu nog gruwelijker worden. Oja, en je kan nu 240fps slowmotionbeelden maken. Nice. 
   
 • Betalen met je telefoon. In de nieuwe telefoontjes zit een nfc-chip verwerkt. Daarmee kun je creditcardbetalingen doen. Met Apple Pay moet je je iPhone 6 tegen een speciaal betaalsysteem houden waarbij je vingerafdrukscanner dient als pincode. Vernuftig, maar vooralsnog alleen in Amerika te gebruiken. Nog afwachten wanneer dit naar ons continentje komt. 

   
 • De prijs. Vanaf 26 september zijn ze in Nederland te verkrijgen. Vergeet je portemonnee niet. Het 16 GB-model van de 6 gaat 699 E’tjes kosten, de 64 GB en 128 GB-versies gaan voor 799 en 899 over de toonbank. De iPhone 6 Plus is in elke versie 100 euro duurder (799, 899 en 999 euro). 

Nog meer zien? Het reclamefilmpje hieronder legt alles nog even haarfijn uit.

Reageer op artikel:
Released: iPhone 6
Sluiten