Range Rover Sport SVR zet snelheidsrecord neer op Tianmen Road in China

Redactie 13 mrt 2018 Machines

Landrover vertrok een tijdje geleden naar China met twee auto’s en één missie naar China: records verbreken. Eerder zagen we al de Ranger Rover Sport Plug-In Hybrid de heaven’s gate van de Tianmen Mountain in China temmen, dit keer is het de beurt aan de megadikke Range Rover Sport SVR om een snelheidsrecord aan flarden te scheuren.

De Nederlande coureur Ho-Pin Tung mocht plaatsnemen achter het stuur en proberen de snelste tijd ooit neer te zetten op de Tianmen Road. Een spannende bergweg die vol zit met 99 scherpe bochten.  Als er één SUV is die je wel om zo’n boodschap kunt sturen, dan is het de Range Rover Sport SVR wel. Een bolide met een Supercharged V8 onder de kap die 575 pk levert en van 0 naar 100 km/u sprint in 4,5 seconde en een top van 280 km/u. Da’s lekker.

Range Rover Sport SVR > Ferrari

Het oude record stond op naam van de Ferrari 458 Italia met een tijd van 10:31 minuten. Mag jij raden wat de Range Rover Sport SVR voor tijd neerzette. Heel goed. Veel sneller! Met een eindtijd was 9:41 min en een gemiddelde snelheid van 68,8 km/u liefst 40 seconden sneller zelfs. Bizar toch? Een Range Rover SUV is gewoon sneller dan een sportwagen van Ferrari. Gekke wereld leven we toch in.

Ho-Pin Tung: “Ik ben als coureur wel gewend aan hoge snelheden, maar deze rit met 99 bochten was toch iets heel anders. Geconcentreerd blijven was het moeilijkst doordat de weg heel bochtig is en langs diepe ravijnen voert. Een foutje zou fataal zijn. Ik probeerde in het juiste ritme te komen en de Range Rover Sport SVR hielp daarbij. Het is dan wel een SUV, maar met de performance en wegligging van een supercar. Bovendien kom je met de Range Rover SVR op plaatsen waar je met zo’n sportwagen alleen maar van kunt dromen.”

Ben je op slag verliefd geworden op dit bloedsnelle vlaggenschip? Kunnen we ons voorstellen. Dat geluid is ook echt ongeëvenaard hard. Mocht je ‘m bij jou op de stoep willen, dan moet je € 210.365,- aftikken.

Beeld: Range Rover

Reageer op artikel:
Range Rover Sport SVR zet snelheidsrecord neer op Tianmen Road in China
Sluiten