Maak kennis met deze dikke bepantserde SUV: de Range Rover Sentinel

redactie 8 mrt 2019 Machines

Stel, je gouden keeltje wordt ontdekt door iemand die aan de deur van je badkamer staat te luisteren naar je aandoenlijke poging om ‘Highway to Hell’ mee te krijsen. Je zangcarrière bloeit op, fans komen in grote getale en haters verzamelen zich tegen je. Dan moet je natuurlijk wel veilig over straat kunnen met zoveel aan- en tegenhangers. Gelukkig biedt Range Rover nu de comfort en veiligheid die jij nodig hebt. Dit is de Range Rover Sentinel, een gepantserde doch comfortabele tank.

Deze bolide is speciaal voor gasten als Justin Bieber of Donald Trump. Of Mark Rutte, als we die duizend euro niet snel krijgen. De Range is er namelijk op gemaakt om alles aan te kunnen. Met een bepantsering van zo’n duizend kilo zijn kogels als speldenprikjes voor deze monsterlijke bak. Ook een slootje oversteken is geen enkel probleem. Mocht je op de vlucht zijn voor de politie, dan hebben de spijkermatjes van de blauwe moraalridders ook geen enkel nut. Dit beest is overal tegen op gewassen. Mag ook wel met een gewicht van 4,4 ton.

Specs Range Rover Sentinel

Met deze lijpe Range beschik je over zo’n 380 paardenkrachten die onderdak vinden in een dikke vijfliter supercharged V8. Door het gewicht wat dit monster meedraagt kan je je voorstellen dat dit niet het snelste model van de Britse autofabrikant is. Met een begrensde topsnelheid van 193 kilometer per uur en de sprintcapaciteit van 10.5 seconden van nul naar honderd kan je bijvoorbeeld niet echt de strijd aangaan met de Hennessey. Maar goed, als je wil kan je met deze tank wel gewoon over die gele bolide heen walsen. Mocht je heel erg jaloers zijn.

Foto’s: Land Rover

 

Reageer op artikel:
Maak kennis met deze dikke bepantserde SUV: de Range Rover Sentinel
Sluiten