Gast vliegt met een zelfgemaakte raket de lucht in om te laten zien dat de wereld plat is

Redactie 7 apr 2018 Entertainment

De Flat Earth Society is zo’n organisatie die gelooft dat de aarde helemaal niet bol is, maar juist plat. Mike Hughes, is een van deze gelovers en wilt met eigen ogen zien dat hij gelijk heeft. Dan zit er maar één ding op: schiet jezelf de lucht in en bekijk het met eigen ogen.

Kind kan de was doen dacht Mike en zo maakte hij zijn eigen miniraket. De 61-jarige knutselde hem zelf in elkaar in zijn garage. Hij gelooft heilig in de flatearth theorie en wilde zo met eigen ogen zien dat hij na al die jaren gelijk heeft. Het heeft hem wat vergunningen en jaren gekost, maar eindelijk mocht hij dan afgevuurd worden in de blauwe hemel.

Onveilig

De vlucht is hartstikke gevaarlijk. Je schiet jezelf de ruimte in met een zelfgemaakte raket. Geen ‘echte’ geleerde is komen controleren. Zelf erkent hij het ook. “Dit ding wil je op tien verschillende manieren doden.” Voordat hij werd gelanceerd waren er flink wat problemen aan het voertuig. Zo was hij technisch vaak niet in orde. Afgelopen week was het toch eindelijk tijd en mocht hij zijn stunt uitvoeren. Hughes haalde een snelheid van maar liefst 560 kilometer per uur voordat zijn parachute uit klapte.

Nieuwe missie

De landing verliep minder goed. De raket landde met een harde klap op de grond. Hughes moest daarom naar het ziekenhuis gebracht worden ter controle. “Ik ben het zat dat mensen zeggen dat ik te laf ben. Ik heb me vermand en het gedaan.” Hij heeft uiteindelijk niet goed kunnen zien of hij gelijk heeft. Daarom is hij nu weer bezig met een nieuwe missie. “Ik wil de ruimte in.” Hij wil met een ‘rakon’, een kruising tussen een raket en een ballon, de ruimte in. Dan zal hij pas zeker weten of de flat earth klopt of niet.

Reageer op artikel:
Gast vliegt met een zelfgemaakte raket de lucht in om te laten zien dat de wereld plat is
Sluiten