Het rad van ongeluk straft spelers RB Leipzig genadeloos

redactie 14 sep 2018 Nieuws

Bij voetbalclub RB Leipzig durven ze niet meer te laat te komen. De 60-jarige trainer Ralf Rangnick van de club heeft een nieuw strafsysteem bedacht. Maak kennis met Het Rad van Ongeluk. Misschien ook wel een leuk ideetje voor bij jou op de club?

Rangnick is trainer van RB Leipzig totdat volgend jaar Julian Nagelsmann hem aflost. In die tussentijd doet hij goed zijn best om de spelers van de Bundesliga-Club scherp te houden.Wanneer een speler iets verkeerd doet zoals te laat komen of zijn telefoon gebruiken op het trainingsveld, wordt het lot van de voetballende crimineel door hét rad bepaald. Dat is weer eens wat anders dan een boete. Volgens de Duitse club werkt dat sowieso niet zo effectief, ingrijpen in de vrije tijd van de spelers, dat werkt.

Een roze tutu

Er staan in totaal 12 straffen op Het Rad van Ongeluk waaronder: 3 uur in de fanshop werken, ballen oppompen, assisteren bij een jeugdteam, als barman werken bij de club, in de keuken werken, het trainingsveld verzorgen en een stadiontour presenteren. Deze opties vallen nog mee in verhouding met het ergste horrorscenario: een tutu dragen tijdens training. We zijn benieuwd of een van de spelers dit al heeft moeten ondergaan. We hebben er in ieder geval nog geen beelden van kunnen vinden.

Aankomende zaterdag speelt de club een thuiswedstrijd tegen Hannover 96. Mocht je wat roze zien op het veld, dan weet je dat het rad heeft toegeslagen.

Voetbalzone

Reageer op artikel:
Het rad van ongeluk straft spelers RB Leipzig genadeloos
Sluiten