Prince Harry bindt de strijd aan met de stropers in Afrika

redactie 11 aug 2015 Entertainment

Go Harry! De olijke prins van het Britse koningshuis is de stroperij in Afrika spuugzat en bindt hoogstpersoonlijk de strijd aan met de verderfelijke dierenbeulen. Afgelopen week vloog hij naar een militair kamp in Zuid-Afrika om zelf mee te doen in de oorlog tegen de stropers.

De 30-jarige carnavalliefhebber is op nachtpatrouille geweest in het Kruger Park, het park waar afgelopen week een aantal rangers in een vuurgevecht zijn beland met drie stropers ergens bij een oever van de Crocodile River.

De hele operatie is onderdeel van de anti-stropers campagne van de Zuid-Afrikaanse overheid, Operation Corona. Een keiharde strijd. Zo zijn er in de afgelopen jaren al zo’n 300 stropers gedood. Aanvallen op de stropers worden met militaire precisie gepland. Zo worden er speurhonden ingezet om de stropers op te sporen, waarna helikopters een veilige landplaats zoeken en een aanvalsteam op de stropers sturen. Een heftige operatie, maar een nodige. De stropers gaan letterlijk over lijken en zijn uitgerust met grof geschut als zware automatische wapens en granaten.

Daar gaat Har zich dus in mengen. Vinden wij klasse. Nu de stroperij zo in het nieuws is na de moord op die arme leeuw komt het imago-technisch gezien natuurlijk wel gunstig uit voor Harry. Maar hij hoeft het ook niet te doen, toch? Harry z’n baas, generaal-majoor van Operation Corona Johan Jooste, zei tegen The Daily Mail: ‘Harry will be with me for quite some time. We’ll try to keep him safe.’

Zet ‘m op Harry! Misschien moeten wij ook iemand sturen. Ehm, even kijken. Zeg Amalia… 

Reageer op artikel:
Prince Harry bindt de strijd aan met de stropers in Afrika
Sluiten