Let’s go crazy! Er komt een vette film met de muziek van Prince

redactie 4 dec 2018 Entertainment

Missen jullie ‘m ook zo? Wij op de redactie wel. Regelmatig zetten we nog effe een plaatje op van Prince. De muziek van deze popster blijft gewoon retegoed. Dat vond Universal Pictures nou ook, binnenkort komt er een film met de muziek van Prince als leidraad.

Je kan de film een beetje vergelijken met de Mamma Mia films waarin de muziek van ABBA centraal staat. Het grote verschil zit ‘m natuurlijk in de muziek. Volgens Variety heeft Universal Pictures de rechten gekocht van een aantal Prince-classics. Nabestaanden van de zanger waren naar verluidt ook al in gesprek met de filmstudio over het project.

Out of the box

Er zijn inmiddels ontmoetingen gestart met verschillende schrijvers, producenten en andere creatieve breinen. Er zijn geruchten dat het geen biografische film gaat worden, zoals met Bohemian Rhapsody over Freddie Mercury. Volgens de makers is dat al enigszins gedaan met de Purple Rain film in 1984. De makers willen iets origineels maken dat compleet out of the box is.

Een goed jaar voor muziekfilms

Muziekfilms deden het dit jaar sowieso niet verkeerd. Mamma Mia bracht zo’n 400 miljoen dollar op, maar ook Bradley Cooper’s A Star is Born deed het heel goed. Bohemian Rhapsody spant de kroon als beste biografische film met een opbrengst van 534 miljoen dollar. Er komt meer, volgend jaar verschijnt er namelijk ook nog een film over Elton John. En straks Prince dus.

Een docu-serie over het leven van Prince

Prince verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen platen. Hij scoorde talloze hits met nummers als Kiss, When Doves Cry en Let’s Go Crazy. Daarnaast won hij acht Grammy’s en een Oscar voor de film Purple Rain. De ster overleed in 2016 op 57-jarige leeftijd. Eerder dit jaar werd ook al bekend gemaakt dat er een grote documentaireserie over Prince gaat verschijnen. Selma-directeur, Ava DuVernay gaat de serie maken voor Netflix, ook gaven de nabestaanden van Prince hiervoor toestemming.

Variety

Reageer op artikel:
Let’s go crazy! Er komt een vette film met de muziek van Prince
Sluiten