President verveelt zich bij voetbalwedstrijd en laat na 63 minuten penalty’s nemen

We kennen allemaal wel die ontzettend saaie 0-0 wedstrijden waar maar geen einde aan lijkt te komen. Zo’n zaaddodende slappepiemelwedstrijd waar echt niemand gelukkig van wordt. Het schijnt dat het duel om de Super Cup in Mauritanië tussen FC Tevragh-Zeina en ACS Ksar zo’n wedstrijd was. In het stadion was ook Mohamed Ould Abdel Aziz aanwezig. Hij is de president van Mauritanië en is een groot voorstander van aanvallend voetbal. Tijdens de verschrikkelijke eerste helft liet hij al weten dat hij niet bepaald te spreken was over het niveau, maar toen het niveau in de tweede helft niet beter werd besloot hij zelf een einde te maken aan de wedstrijd.

In de 63ste minuut liet hij de scheidsrechter weten dat hij nog wel wat beters te doen had die avond en droeg hem op een einde te maken aan de wedstrijd. Omdat er wel een winnaar moest komen ging de wedstrijd naar strafschoppen. Tavragh-Zeine nam de penalty’s het beste en zo gingen zij door naar de volgende ronde van de beker.


‘Ik vond er gewoon echt, écht geen tyfus aan’, aldus de president van Mauritanië.

Volgens de Voetbalbond van Mauritanië was het niet de president die de beslissing nam. "De beslissing is genomen op basis van organisatorische redenen, in overleg met de voorzitters en de trainers van beide ploegen", aldus bondsvoorzitter Ahmed Ould Abderrahmane. Haha, yeah right. 

Reageer op artikel:
President verveelt zich bij voetbalwedstrijd en laat na 63 minuten penalty’s nemen
Sluiten