De nieuwe Porsche Cayenne Coupé is hier en hij is gruwelijk vet

redactie 22 mrt 2019 Entertainment

Porsche heeft onlangs de derde generatie van de gruwelijk vette Cayenne uitgebracht. We willen je zo snel mogelijk voorstellen aan de nieuwe Porsche Cayenne Coupé. De vers gemaakte versie van de suv komt met een nog scherper design dan zijn voorgangers. Dus zo voelt het om verliefd te zijn.

Het vernieuwde achterwerk, de adaptieve achterspoiler, de vernieuwde achterbank en een panoramisch dak behoren tot de absolute hoogtepunten van de dikke bolide. Er is eventueel ook nog een optie om dat panoramische dak in te wisselen voor een carbondak. Zo bespaar je weer wat kilootjes.

Specs Cayenne Coupé

De statistieken liegen er niet om. Het nieuwe beestje van Porsche is om op te eten. Met een 3.0-liter V6 met dikke turbo ben je voorzien van 340 pk en 250 kW. De koppel van 450 Newtonmetertjes moet ook meer dan voldoende zijn. Als je het doet, dan moet je het wel goed doen. We raden je daarom meteen aan om er het lichtgewicht-sportpakket op te gooien. Hiermee ben je in staat om in 5,9 seconden van nul naar honderd te schieten. Een topsnelheid van 243 km/u is ook zeker niet misselijk.

Topmodel

De specs hierboven gaan over het instapmodel. Er kan dus nog een schepje bovenop vindt de autofabrikant. Daarom zullen ze ook een topmodel uitbrengen. De Cayenne Turbo Coupé. Aan die turbo-toevoeging in de naam is niks gelogen. Een 4.0-liter V8 met dubbele turbo betekent ook dubbel zoveel plezier. De brute motor maakt plaats voor 404 kW, 550 pk en een koppel van 770 Nm. Het sprintvermogen van 3.9 seconden van nul naar honderd en de topsnelheid van 286 kilometer per uur maken hem de absolute aanvoerder van het Cayenne-team. De prijzen voor de Coupé liggen rond de 124.000 euro. Die van de Turbo Coupé zijn logischerwijs een flink stuk hoger. Hier zal je zo’n 207.800 euro voor moeten aftikken.

Foto’s: Porsche

Reageer op artikel:
De nieuwe Porsche Cayenne Coupé is hier en hij is gruwelijk vet
Sluiten