Poolse prins daagt Britse politicus tot een daadwerkelijke zwaardgevecht

luc 14 apr 2015 Entertainment

Yanek Zylinski is niet alleen een Poolse vorst, hij is ook erg old-school ingesteld. Hij heeft genoeg gehoord van de anti-immigratie retoriek van Nigel Farage, leider van de rechtse UK Independence Party. De Poolse prins plaatste als reactie een filmpje op YouTube waar hij de Engelsman uitdaagt tot een duel met daadwerkelijke zwaarden.

Zwaaiend met de sabel, die door zijn vader Andrzej Zylinski tegen de nazi’s in 1939 werd gebruikt, zegt Zylinski dat hij genoeg heeft van Farage’s discriminatie van het Poolse volk. Het enige eervolle ding om te doen volgens hem, is om elkaar te meeten in het Londense Hyde Park en hun verschillen op een traditionele manier op te lossen. Met een zwaardgevecht.

Farage, die regelmatig klaagt over dat het Verenigd Koninkrijk wordt ‘overgenomen’ door buitenlanders, moet nog reageren op Zylinski’s uitdaging, waarschijnlijk omdat hij te druk is om toe te geven dat de UK Independance Party een nutteloos partij is die geen zinvolle hoeveelheid support heeft, zelfs in hun kerngebied.

Reageer op artikel:
Poolse prins daagt Britse politicus tot een daadwerkelijke zwaardgevecht
Sluiten