13-jarig meisje rijdt 160 kilometer per uur in gestolen auto tijdens politieachtervolging

redactie 2 dec 2018 Entertainment

De eerste vraag die ons te binnen schoot was: hoe dan!? Een meisje van 13 reed 160 kilometer per uur tijdens een heftige politieachtervolging. Het klinkt als een scene uit een slechte B-film, toch is dit echt gebeurd. De politie van Blue Grass in de Amerikaanse staat Iowa wist haar van de weg te halen.

Een buurtbewoner sloeg het hele tafereel gade en besloot oom agent toch maar even een belletje te doen. Want ja, een nogal illuster gezelschap was een auto aan het openbreken. Het liep uit op een dikke achtervolging. De politie wist alle vier de banden stuk te prikken, zo wordt hard rijden wel een stukje lastiger ja. Ze bleven doorrijden, door een zogenaamde pitmanoeuvre, kwam de bus tot stilstand. Drie politiewagens raakten daarbij beschadigd.

Nog meer jonge gasten

Een volwassene van 18 uit Davenport ging direct de bak in, de jong wegpiraat kon door naar een jeugdgevangeniscentrum van Scott County. Daarnaast zaten er nog meer jonge gasten van tussen de 13 tot 15 jaar in het bussie. Deze kiddo’s werden vrijgelaten en naar hun ouders gebracht.

Laten we nog even terugblikken op meer zieke politieachtervolgingen. Gelukkig bestaat er zoiets als YouTube. Dit is alleen nog maar van 2018.

Reageer op artikel:
13-jarig meisje rijdt 160 kilometer per uur in gestolen auto tijdens politieachtervolging
Sluiten