Peuter bijt giftige slang dood in Brazilië

Redactie 4 nov 2015 Entertainment

Nee, dat lees je niet verkeerd. In Brazilië heeft een peuter een giftige slang doodgebeten. Het kind maakte korte metten met de slang in zijn tuin. Toen Jaine Ferreira Figueira, de moeder van het ventje, eens in de tuin ging kijken of Lorenzo zich nog een beetje vermaakte kwam ze er tot haar schrik achter dat haar zeventien maanden oude mannetje allemaal bloed op z’n bek had. Ze schrok zich helemaal een hoedje toen er een dode slang naast ’t kind op de grond lag.

Die ouders als een malloot naar het Sao Luiz ziekenhuis gecrosst in de buurt van Porto Alegre. Bleek het inderdaad om een giftige slang te gaan. Aanvankelijk werd gedacht dat de hond des huizes het reptiel had gekilld. Volgens nieuwsmedium RT wisten doktoren echter te melden dat dat toch het werk van het kind moet zijn geweest: “He bit the young jararaca close to its head, which immobilized it and prevented it from biting him,” Carteri said, “The boy was very shaken up — I think it was a self-defense instinct that kicked in, or he thought it was a toy.” 

 

 

Het bleek om een zogeheten Jararaca aka pit viper te gaan, de slang die leeft in Brazilië, Argentinië en Paraguay. Zonder medische hulp kan de bijt van zo’n slang met gemak een mens killen met minder prettige bijeffecten als bloedingen, nierfalen en shock.

Reageer op artikel:
Peuter bijt giftige slang dood in Brazilië
Sluiten