Paus Franciscus hoeft z’n Lamborghini niet

Redactie 15 nov 2017 Machines

Dat ‘ie bescheiden is, weten we allemaal. Maar zó bescheiden? Paus Franciscus heeft het geschenk van de Italiaanse scheurijzerfabrikant Lamborghini afgewezen. Volgens het Vaticaan kreeg de leider van de Katholieke Kerk woensdag een speciale pausversie van de Huracán aangeboden in de wit-gele kleuren van het Vaticaan. Nou, wij hadden het wel geweten.

Nadat Franciscus een persoonlijke boodschap op de pausmobiel geschreven heeft, zal hij op verzoek van de Argentijn worden geveild bij kunstveiling Shotheby’s. De opbrengst gaat naar de christelijke gemeenschap in Irak die het zwaar gehad heeft na alle terreur van de IS. Hartstikke nobel!

#Pope gets #Lamborghini and auctions it to rebuild Christian #Iraq

A post shared by Redazione Automoto.it (@automoto_it) on

De paus heeft een nieuwe auto. ?? Hij kreeg een sportwagen van constructeur Lamborghini. ?? Maar de paus zal z'n pausmobiel niet inruilen. Hij signeert de Lamborghini die binnenkort geveild zal worden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

A post shared by VRT NWS (@vrtnws) on

The Pope received this awesome car as a gift but has had it donated to charity. ? #pope #charity #luxury #cars #heraldnews #naija #nigeria

A post shared by Herald TV (@heraldng) on

Foto: L’Osservatore Romano/HH/AP

Reageer op artikel:
Paus Franciscus hoeft z’n Lamborghini niet
Sluiten