Pathe geeft bioservaring waarbij het lijkt alsof je ín de film zit

Redactie 11 okt 2017 Entertainment

Afgelopen jaar werden er in ons kikkerlandje maar liefst 34 miljoen biostickets verkocht. Ja wij pakken massaal graag een filmpje. Dit aantal zal waarschijnlijk alleen maar toenemen met de komst van Pathe’s nieuwste technologische snufjes.

Dit keer geen standaard rode stoeltjes en een groot scherm. Nee, Pathé opent in De Munt in Amsterdam december de eerste 4DX-zalen van Nederland. Deze nieuwe technologie zorgt er met 20 lijpe effecten voor dat jij een film beleeft als nooit tevoren. De splinternieuwe zalen focussen op al je zintuigen. De stoelen kunnen meerdere kanten op bewegen, er zullen weersimulaties zijn (breng je paraplu maar mee) en buiten het hele dikke geluid om zullen er ook geuren de zaal vullen die bij de filmbeelden passen. Leuk effect bij rottende lijken in je horrorfilm.

Kaartjes zullen wel iets duurder zijn dan voor de gewone bioszaal, waarschijnlijk komt er zo’n 5 euro bovenop de reguliere prijs. Maar dan krijg je ook wel écht een vette filmervaring. Pathé laat weten dat eigenlijk alle blockbusters zich lenen voor de 4D-experience. Zo zal de nieuwe Star Wars zeker weten in 4D te ervaren zijn. De tweede 4D-zaal zal in 2018 in Rotterdam openen.

Parool

Reageer op artikel:
Pathe geeft bioservaring waarbij het lijkt alsof je ín de film zit
Sluiten