87-jarige vrouw maakt te gekke kunstwerken in Paint

Redactie 25 mrt 2018 Entertainment

Good old Paint, wat hebben we genoten toen we voor het eerst onze Rembrandt los konden laten gaan op het witte pixeldoek genaamd Windows. Tegenwoordig wordt het programma amper gebruikt, maar deze 87-jarige vrouw weet wel raad met de kleurrijke app.

Concha García Zaera, een 87-jarige vrouw uit Valencia, begon haar Paint creaties te delen op Instagram na wat gepusht te zijn door een van haar kleinkinderen. Ze zit nog maar vier maanden op het sociale mediakanaal en heeft nu al 134.000 volgers.

Van geploeter naar computer

Concha begon ooit met verf op normale schilderijen. Nadat een van haar kinderen een computer voor haar kocht, is ze alles digitaal gaan vastleggen. Haar interesse in Paint startte 12 jaar terug toen ze niet meer naar schilderlessen kon. Helaas lag haar man slecht en moest ze vaak thuis blijven. Toen daar de PC kwam, was ze dolgelukkig. Nu kon ze ook alles makkelijk bewaren. “Ik begon eerst met het maken van een huis, de volgende dag voegde ik er een berg aan toe en uiteindelijk had ik een prima tekening”, vertelt de vrouw.

Instachick

Sommige tekeningen hebben maanden geduurd om af te maken. Haar inspiratie komt van de kaarten die haar man haar altijd stuurde. “Die heb ik allemaal bewaard en nu teken ik ze na op mijn computer. Ik kan niets uit mijn hoofd, die fantasie heb ik niet.” Een paar weken geleden had Concha nog 300 volgers op Instagram, maar na een oproepje van iemand, ging het heel snel. Nu heeft ze 134.000 volgers. “Ik snap niet waarom mijn tekeningen zoveel aandacht trekken”, zegt de 87-jarige Paintmaster. Wij wel Concha, ze zijn fantastisch. We hopen dat wij ook zo awesome zullen zijn op een leeftijd van 87 jaar.

Quería daros las gracias a todos por la forma tan maravillosa que me habéis recibido y me hacéis muy feliz con vuestros comentarios, sois un encanto.

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on

Este el puente que cruza el río de Valencia#dibujo #dibujoconpaint #paint #conchagzaera #conchadibujaconpaint

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on

Este dibujo que lo hice con Paint me parecio bonito #dibujo #dibujoconpaint #Paint #Conchadibujaconpaint #santorini #mar

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on

Os muestro otro de mis dibujos ¿os gusta? #dibujo #paint #conchadibujaconpaint #paisaje #campanario

A post shared by Concha García Zaera (@conchagzaera) on

Reageer op artikel:
87-jarige vrouw maakt te gekke kunstwerken in Paint
Sluiten