Pagani Huayra Roadster mag zich bij de mooiste cabrio’s ooit voegen

Redactie 15 feb 2017 Machines

Supercars van merken als Audi, Porsche en Mercedes zie je nog wel regelmatig, Lambo’s, Ferrari’s en McLaren zijn al een heel stuk zeldzamer. Maar een Pagani, die zie je eigenlijk nooit. En wat is de overtreffende trap van een Pagani? De Pagani Huayra Roadster.

Het is gelijk een van de meest bijzondere en exclusieve cabrio’s ter wereld. De capo ti tutti capo van het merk, Horacia Pagani, vertelde al dat ‘This is the most complicated project we have ever undertaken.’ Om het nog op de loftrompet te blazen met teksten als ‘An unbridled work of art, intelligence and open-air passion.’

Daar hebben we overigens niks tegenin te brengen. Dit is als een schilderij van Picasso, de rechtervoet van Bergkamp, een bord eten van Noma. Een regelrecht kunstwerk dat zich bij de allermooiste autocreaties aller tijden mag voegen.

Onder de kap ligt de bekende 6,0 liter twin-turbo V12 van Mercedes-AMG, die 764 pk levert en 1.000 Newtonmeter aan koppel levert. De auto heeft ten opzichte van de coupé nog een Sonja Bakkertje gedaan, want hij is 80 kilo afgevallen. Daarmee komt het totaalgewicht op 1.280 kilo waardoor die nog sneller zal zijn. De exacte acceleratietijden zijn niet bekend, maar reken rond de 3 seconden.

Pagani Huayra Roadster

Er gaan niet meer dan 100 exemplaren gebouwd worden van de Huyara Roadster. En ja, Voor dit meesterwerk mag uiteraard flink de portemonnee worden getrokken. 2,28 miljoen euro om precies te zijn. Zie het als een diepte-investering, want zo’n bolide wordt alleen maar meer waard. Wij zijn even een doekje pakken om het kwijl van onze bek te vegen en zetten gelijk deze fabuleuze video op waarin twee Zonda’s achter elkaar scheuren op bochtige bergweggetjes.

Reageer op artikel:
Pagani Huayra Roadster mag zich bij de mooiste cabrio’s ooit voegen
Sluiten