Deze P5X Lamborghini Edition is de snelste en meest geavanceerde fiets van dit moment

Redactie 20 mrt 2018 Machines

Lamborghini heeft de handen ineengeslagen met het Canadese fietsmerk Cervélo om een speciale ‘superfiets’ te maken. Maak kennis met de P5X Lamborghini Edition. De bedoeling was om de snelste en technologisch meest geavanceerde fiets ooit te maken. Op de foto ziet de fiets er zeer strak uit. Zo hoort een creatie van Lamborghini natuurlijk ook te zijn. Of het nou een auto, boot of fiets is. Lamborghini = extremiteit.

De P5X Lamborghini Edition fiets werd deze maand op de Geneva Motor Show onthuld. De fiets is een combinatie tussen Cervélo’s kwaliteit en vakmanschap en Lamborghini zijn creativiteit en unieke designs. Deze variant op de normale P5X super fiets is door de engineers van de luxe autofabrikant ontworpen en heeft de perfecte balans tussen functionaliteit en looks.

“Onze triatleten zijn het topje van de ijsberg, en met deze fiets steken ze nog meer boven de concurrentie uit” zegt Robert de Jonge, Cervélo’s managing director. De fiets is helaas niet goedkoop, voor een bedrag van 16.200 euro is hij van jou. Die prijs gaat op de tweedehandsmarkt waarschijnlijk nog wel oplopen, want de fietsen zijn uitermate schaars. Er zijn slechts 25 exemplaren van gemaakt, dus die waarde gaat ongetwijfeld nog flink omhoog. Prima investering, lijkt ons.

Foto: cervelo.com

Reageer op artikel:
Deze P5X Lamborghini Edition is de snelste en meest geavanceerde fiets van dit moment
Sluiten