Overvaller met pistool neergeschoten door een wachtende moeder op een basisschool

Redactie 20 mei 2018 Entertainment

Er zijn weinig zaken zo laag als moeders met kinderen overvallen bij een basisschool met een wapen. Toch was er een ongelooflijke harde randebiel die dat in zijn hoofd haalde. Het incident nam plaats afgelopen zaterdag in Sao Paulo in Brazilië. Zonder politievrouw en moeder Katia da Silva was het misschien wel heel anders afgelopen. Zij schoot de 21-jarige overvaller net op tijd neer en wist daarmee de ouders en kinderen te beschermen. Wat een topvrouw!

De overvaller probeerde de jonge kinderen en hun families buiten de school te overvallen. Op de video kunnen we zien hoe moeders hun kinderen proberen mee weg te sleuren van het incident. Gelukkig was daar Katia da Silva, een off-duty gewapende politieagente. Zij schoot de 21-jarige overvaller Elivelton Neves Moreira door bij een privéschool in Sao Paolo Brazilië.

De overvaller

Katia schiet drie keer en weet daarna het wapen van de overvaller weg te trappen. De overvaller loste ook een schot die gelukkig niemand raakte. De overvaller overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen later die dag. Het incident nam afgelopen zaterdag ochtend plaats. Katia werd de dag erna geëerd bij een ceremonie in Sao Paulo door Gouverneur Márcio França ondanks de ongelukkige uitkomst.

Gouverneur

Gouverneur Márcio França zie het volgende op twitter over het voorval: “Ik ben eerder naar het oosten van Sao Paolo getrokken om een heel bijzondere moeder: Korporaal Katia Sastre te ontmoeten. Haar dapperheid en precisie hebben de levens van moeders en kinderen gisteren gered buiten een school”.

Je zou maar zo een dappere moeder hebben, ook dat het incident rondom Moederdag plaats vond maakt het des te meer bijzonder. Wij eren zulke moeders! Hier de video van het incident:

 

Reageer op artikel:
Overvaller met pistool neergeschoten door een wachtende moeder op een basisschool
Sluiten