In Utrecht en Leiden is een overschot aan vrouwen

Redactie 22 aug 2018 Nieuws

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek je weet zelf) is in grote steden gaan kijken naar de man-vrouwverhouding onder de studenten. Een belangrijk en uiterst nuttig onderzoek vinden wij, want dit zijn serieuze feiten om rekening mee te houden als je een studiestad moet kiezen. Het CBS heeft hierbij vooral gekeken naar jonge vrouwen en mannen tussen de 20 en 25 jaar. Wat blijkt? Utrecht is the place to be!

Utrecht telt namelijk zo’n 137 vrouwen van begin twintig per 100 mannen van diezelfde leeftijd. Maar wacht nog even met de verhuizing regelen, er zijn namelijk nog andere opties. Zo telt Leiden ongeveer 135 vrouwen per 100 mannen. Ook een een verdeling waar maar weinig mannen een probleem mee hebben. Mocht een lekkere Limburgse vlaai op z’n tijd nou ook hoog op je wensenlijstje staan, dan kun je het beste voor Maastricht kiezen. Met zo’n 132 dames per 100 mannen is dat ook een veilige keuze.

Terschelling en Delft mijden

Wil je op Terschelling gaan studeren, houd er dan rekening mee dat de kans dat je een leuke jonge meid treft een stuk kleiner is. Terschelling doet wat dat betreft meer denken aan het eiland in Cast Away. Het waddeneiland telt namelijk maar 40 dames per 100 mannen. Ook het technische studiebolwerk Delft kun je beter mijden, daar is de verhouding 59 vrouwen per 100 mannen.

Volgens het CBS heeft dit er vooral mee te maken dat op Terschelling het Maritiem Instituut gevestigd zit. Dit is een technisch instituut en vrouwen kicken daar over het algemeen niet echt op. De TU Delft is dus ook de veroorzaker van het vrouwentekort in de Zuid-Hollandse stad. Hetzelfde geldt voor Eindhoven, waar je ongeveer 79 vrouwen per 100 mannen vindt. Hier is de TU Eindhoven de boosdoener.

Toch vragen we je die boeken over technische informatica alsjeblieft nog niet het raam uit te flikkeren. Als we nu namelijk met z’n allen in Utrecht, Leiden en Maastricht gaan wonen is dit vrouwenoverschot weer weg.

Reageer op artikel:
In Utrecht en Leiden is een overschot aan vrouwen
Sluiten