Overleden Corona multimiljonair maakt iedereen in geboortedorp stinkend rijk

redactie 25 nov 2016 Entertainment

De één zijn dood is de ander zijn brood. Meestal niet zo positief als je dit spreekwoord hoort, maar in het geval van Antonio Fernández Rodríguez eigenlijk wel. In augustus overleed Antonio (99), één van de guys die Corona groot maakte. En na zijn dood pakt hij flink uit met een traktatie voor zijn geboortedorp.

In 1949 emigreerde hij van Cerezales del Condado, een dorpje ergens in het noorden van Spanje, naar Mexico. Hij ging zijn geld verdienen bij de plaatselijke brouwerij Grupo Modelo. Dankzij Antonio en Corona verdiende het bedrijf bakken met geld, en Antonio dus ook. Hij was zeker niet gierig want hij kreeg verschillende onderscheidingen in Spanje en Mexico voor zijn liefdadigheidswerk. Maar zijn tofste gift, bewaarde hij voor het laatst.

Zijn laatste wens was dat zijn waanzinnige vermogen van tweehonderd miljoen euro, werd verdeeld over zijn geboortedorp. De beelden van eurobiljetten die uit de lucht vallen zien we al helemaal voor ons. Ohja, er wonen maar tachtig mensen in het dorp, dus iedereen is vanaf nu stinkend rijk. Het hele dorp drinkt voortaan een Coronaatje op Antonio, proost.

Rondje geven in de kroeg

Foto: El Mundo León.

Reageer op artikel:
Overleden Corona multimiljonair maakt iedereen in geboortedorp stinkend rijk
Sluiten