3 vorstelijke maaltijden die je moet bereiden tijdens het wildkamperen

Redactie 17 jul 2017 Entertainment

Je mag na een werkdag een lekkere Indonesische maaltijd afhalen, een lading sushi bestellen of een opwarmmaaltijdje in de magnetron flikkeren. Op je kampeeravontuur ga je dat voedsel uiteraard allemaal zelf voor elkaar boksen. Maar welke maaltijden zijn het meest geschikt? FHM gaat back to basics en vertelt jou over de lekkerste maaltijden voor in de buitenlucht.

Dat doen we met behulp van video’s van YouTube-kanaal Almazan Kitchen. Zij hebben een heel assortiment aan heerlijke gerechten op hun kanaal staan waar het water je geheid van in de mond gaat lopen. Maar voordat we dat doen gaan we eerst de wildernis in met voormalig wereldkampioen BBQ Jord Aldhuizen. Hij brengt je de fijne kneepjes van het vak bij op het gebied van outdoor cooking 2.0. Watch it!

Nice toch? Nu je dit hebt gezien, heb je helemaal zin om de buitenlucht in te gaan en de beestachtige outdoor chefkok in jezelf te releasen. Hier komen onze drie favoriete maaltijden!

1. Epic Fried Whole Chicken

Epic whole fried chicken

Je bent met je blote handen op avontuur gegaan en gestuit op een kip. De hoofdprijs! Nadat je ‘m met blote handen gevangen hebt en koelbloedig de nek hebt omgedraaid is het zaak om ‘m te bereiden op je zelfgemaakte kampvuur. We willen ‘m crispy, spicy en sappig. Hieronder de ingrediënten die je nodig hebt:
– 1 kip
– mierikswortel, gember, groene chili
– 5 à 6 knoflookteentjes
– 5 à 6 uitjes
– 1 theelepel zoete currypoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout

En zo bereid je ‘m:

 

2. Pasta Carbonara

Pasta carbonara

In de Italiaanse Dolomieten is er een gerecht dat er met kop en schouders bovenuit steekt. De pasta carbonara. Snel en makkelijk te bereiden en goed machtig waardoor jij de volgende dag urenlange wandelingen kan maken. Niet alles ligt in de buitenlucht voor het oprapen, dus pak even je MINI Countryman en rijd naar een dorpje waar je de volgende ingrediënten haalt:
– 4 eieren
– een halve theelepel zout
– een halve theelepel peper
– 150 gram Pecorino kaas
– 200 gram gerookt varkensspek
– 2 knoflookteentjes
– handvol peterselie
– olijfolie

En zo bereid je ‘m:

 

3. Steak

Steak

Save the best for last. Het ultieme mannenvoedsel: steak. ’s Werelds beste steak, in dit geval. Het ideale laatste avondmaal voor onder de sterrenhemel. Heb je helemaal geen ingewikkeld kookeiland voor nodig, want is gewoon te bereiden naast je tentje. Komt dat even goed uit! Zorg dat je de volgende ingrediënten in je koelbox hebt zitten:
– 500 gram biefstuk
– 4 eetlepels boter
– handje peterselie
– peper & zout

En zo bereid je ‘m:

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
3 vorstelijke maaltijden die je moet bereiden tijdens het wildkamperen
Sluiten