5 outdoor activiteiten die je van je bucketlist moet afstrepen

Redactie 25 jul 2017 Entertainment

Op een luchtbedje op een meertje dobberen is leuk voor een uurtje, maar je wil ook wel wat spanning, sensatie en avontuur beleven op je outdoor vakantie. Je bent toch een sportieve jongen? Nou dan! Bovendien moet je wel wat te vertellen hebben als je terugkomt. Wij geven je 5 activiteiten op een presenteerblaadje.

Maar eerst, hoe kom je bij al die activiteiten? Je mag dan wel een tough guy zijn, om helemaal te lopen naar je outdoor vakantiebestemming gaat zelfs de man met veel borsthaar te ver. Wij tippen de MINI Countryman als je nieuwe vervoersmiddel. Stoere bak, veel ruimte en je kan er nog een tent op zetten ook. Neem jij je kajak gewoon mee, no problemo. Hier vind je nog meer info over MINI’s nieuwste paradepaardje.

MINI Countryman

1. Canyoning

Een van de tofste dingen die we ooit in ons leven hebben gedaan. De eerste keer was in Noorwegen, de tweede keer in Zuid-Afrika. Je kunt het zien als raften zonder boot. Het is een combinatie van wandelen, klimmen, klauteren, van rotsen springen en zwemmen. Je daalt door een canyon langzaam maar zeker af naar beneden. Soms spring je van rotsen van wel 10 meter hoog in het koude water. Adrenalineverhogend spektakel voor de mannen die wat spanning in hun leven zoeken.

canyoning-

2. Kajakken

Waarschijnlijk is een kajak het eerste plaatje wat in je hersenpan verschijnt als wij outdoor activiteiten roepen. Met een reden, want kajakken is gewoon heel tof. Serieuze work-out ook. Vraag dat maar aan je armen als je terugkomt na een kajaktocht. Natuurlijk hebben we het hier niet over de kabbelende beekjes waar je oma ook nog aan mee kan doen, maar die tours met wild water, watervallen en stroomversnellingen. Helmpje op en gaan! Maar wat nou als je kajak omslaat? Pro kajakker Bobby Groenewoud weet wat je moet doen. Watch and learn:

3. Via Ferrata

Hoogtevrees? Dan kun je Via Ferrata maar beter aan je voorbij laten gaan. We spreken uit ervaring, want op onze Via Ferrata-ervaringen hebben we altijd deelnemers met knikkende knieën zien terugkeren naar beneden. De term is afkomstig uit het alpinisme en betekent ‘ijzeren weg’. Je klimt dan ook via een soort reuzennietjes op een uitgezet parcours over de bergwand naar boven. In veel outdoor landen in Europa (Italië, Frankrijk, Noorwegen) kun je wel een Via Ferrata-tour boeken. Niet voor mietjes.

via ferrata tyssedal noorwegenHoog hé? Nou! Is in Tyssedal, Noorwegen

4. Mountainbiken

Deze is voor de snelheidsfreaks. Niets is vetter dan de wind langs je oren te horen suizen terwijl jij keihard naar beneden sjeest op je bike. Als je durft tenminste, want de kans is vrij groot dat je met de rem erop naar beneden afdaalt. Moet je eens kijken naar de gasten in de video hieronder. Dat is toch awesome!

5. Caving

Je hebt zat grottentochten die geschikt zijn voor het hele gezin en caving is hier dan weer het extreme broertje van. Claustrofobische papi’s mogen zich op de barbecue gaan richten, want hierbij klim je door de nauwste gangetjes en kruip je door gaten waar jij niet eens een gaatje in ziet. Dat allemaal in de diepe krochten van de aarde in een setting die niet zou misstaan in een horrorfilm. We waarschuwen we je nu alvast: pas op je hoofd.

caving

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
5 outdoor activiteiten die je van je bucketlist moet afstrepen
Sluiten